Göbek Eriten Yoğurt Kürü

   
Yoğurt Kürü:
* Yarım Limon Suyu
*  3 Yemek Kaşığı Az Yağlı Yoğurt
*  1 Çay Kaşığı Pul Biber

Yoğurt kürünü uygulamaya 2 hafta devam etmeniz ve yatmadan yarım saat önce yemeniz gerekiyor. Vücudumuz uyurken yağ yaktığı için yatmadan önce yenmesi daha faydalı. İnternette bir sürü yoğurt kürü tarifi var ama ben kendi denediğim ve Prof. Dr. İbrahim SARAÇOĞLU'nun tarifini veriyorum.

Öncelikle kendi deneyimlerimden bahsedecek olursam , bir itirafla başlamam gerek:) Bir hafta yapıp bıraktıktan sonra 2 gündür tekrar yapıyorum. Aslında tadı kötü değil. Acı biber de sevenlerdenseniz rahatlıkla yapabilirsiniz. Uyguladığım bir hafta boyunca hissettiğim farklılıkları yazacak olursam; daha önceki yazılarımda bende hipoglisemi olduğundan bahsetmiştim. Bu yüzden gece bazen karnım kazınarak uyanıp buzdolabına gitmeye başladığım bir dönemde denedim ve bu kür kan şekerini dengelediği için uyguladığım 1 hafta boyunca(hatta daha sonrasında da) gece açlık atakları yaşamadım. Tuvalete daha rahat çıktım ve şişkinlik hissi yaşamadım. Göbeğimde belirgin bir fark oldu. Ama düzenli olarak 2 hafta uyguladığımda daha güzel sonuçlar olacağını düşünüyorum.

Ayrıca Haşimato Tiroidisine de iyi geldiğini ek bilgi olarak vereyim. Yani tiroit hastaları da rahatlıkla kullanabilir ve faydalanabilir.

19 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı olmuş, emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de yapayım bunu diyorum ama unutuyorum yaaa.

    Bir de kırmızı biber değil zerdeçalla yapıyorum. Ama sürekli yapamadığım için kürden çok akşam öğünü oluyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zerdecalla yapılanın haftada 2 kez olması gerekiyormuş Handancığım. Limon ve kırmızı biberli olan bu kürü 2 hafta sürekli yapabiliyorsun. Zerdecal olduğu için sanırım sık yapılmasını önermiyorlar.

      Sil
  3. yazı için teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil
  4. kız kardeşim bir haftadır yapıyor ve işe yaradığını söyledi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu yazmana sevindim Elmas kullanan yorumları benim için çok önemli

      Sil
    2. Bunu yazmana sevindim Elmas kullanan yorumları benim için çok önemli

      Sil
  5. Güzel bilgi denemekten zarar gelmez

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar; paylaşım için teşekkürler.Bu karışımı bende yapıyorum.Metabolizmayı hızlandırıyor ve memnunum :)) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. Oooof of :(( Ben de haşimato ve insülin dirençliymişim :( Ama pes etmiyorum en sevindiğim de bu. İnşallah bu sene bu işi halledeceğiz ha gayret :)) Bunu da deneyelim teşekkürler canım benim...

    YanıtlaSil
  9. Haşimato kısmı dikkatimi çekti denemek isterim elinize sağlık güzel paylaşım.

    YanıtlaSil
  10. Ben yıllar önce akşam yemeğinde yoğurdun içine bir adet havucu rendeleyerek yiyordum (kendi kendime oluşturduğum bir tarifti) gün içinde normal yemek yeme düzenime uyuyor akşamda sadece bir kase havuçlu yoğurt yiyordum (başka hiçbir şey yemiyordum ama) bir- iki ay devam etmiştim ve istediğim kadar kilo vermiştim... şimdilerde yapabilir miyim bilemiyorum:) bu da kolaymış ama tadı nasıl olur bilemedim denemekte fayda var:) sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Ben yoğurt delisi denerim.
    Üstelik 6 ayda 8 kilo vermiş istikrarlı devam eden ben ne kaybederim ki...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.