Bir Hadise Var

 

Bu şarkı aldı beni 20 yıl öncesine götürdü. Nazan Öncel söylüyordu bilenler bilir. Çok severdim o zamanlarda da. Ama Mabel Matiz daha güzel söylemiş sanki.
Şarkıda diyor ki "seni seviyorum ama bu sevginin seninle ilgisi yok". Ya da ben öyle anlıyorum. Çünkü sevginin öyle olduğunu düşünürüm. Sevdiğimiz insan şöyle davrandığı, böyle söylediği için sevmeyiz ki onu. O olduğu için severiz ve ne yaparsa yapsın onun adına bahaneler buluruz, mantıklı açıklamalar yaparız. Anlarız onu. Affederiz. Ve bunun sebebi sevgimizdir. Doğrudur, yanlıştır demiyorum. Diyemem de zaten , sevgiyi sorgulamak kimin haddine.
Ben bazen derim ki "aşkın acısı bile güzeldir". İnsanlar itiraz ederler "mazoşist misin?" diye, bence insan olduğumuzu, sevebildiğimizi gösterir bize. Ömrü boyunca aşkı, sevgiyi yaşamamış insanlar olduğunu düşününce sevebildiğimiz için şanslıyız bence. Çünkü sevmek bir olmak demektir (ki bu  çok zordur). Kendinden bile vazgeçebilmektir sevgi. Güvenmek, fedakarlık , emek demektir. Ve bizimle ilgilidir. Karşımızdakiyle değil. Bizi daha iyi bir insan yapar.Daha iyi bir insan yapmıyorsa sevgi değil başka bir şeydir o.Tutkudur, hırstır, takıntıdır.

 Sevdiğim her insan beni geliştirdi, büyüttü. Acı çektirenler bana bir şey öğretmek için çıktılar karşıma. Hem kimse kimseye acı çektiremez ki. Bizim beklentilerimiz acı verir bize. Hiç kimse tesadüfen çıkmaz karşımıza. Onun bize verecekleri, bizim ondan alacaklarımız vardır. Bize ayna olması gereken yönler vardır. Hepsine teşekkür edip yolumuza devam etmeliyiz. Anlamamız gerekeni anladıktan sonra ama. Anlamazsak eğer tekrar tekrar yaşarız o acıları, hayal kırıklıklarını.Yaşadığımız her olaya "bundan almam gereken ders ne?" diye bakabilirsek eğer karada ölüm yok bize:)))))

11 yorum:

  1. Bu şarkı beni de yıllar öncesine götürdü. Lisedeydim ve bir yaz tatili boyunca Nazan Öncel'in kasedini kardeşimle döne döne dinlemiştik. Şimdi bambaşka ortamda bambaşka duygularla dinliyorum. Kızımla beraber.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşımız ortaya çıktı renklidesingn ve yılların bizi değiştirdiğini anlamamıza sebep oluyor bu şarkılar.

      Sil
  2. Ahh evet haklısın Kadriye... bundan benim almam gereken ders ne? sorusunun cevabını kendime verebildiğim gün büyük bir kat etmiş olacağım..sevgiler mutlu yıllar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sertaç yapabilirsek nirvanaya erdik demektir arkadaşım:)))))

      Sil
  3. Sevmek için kocaman bir kalp gerek. Ne mutlu sevgiyi tadana, sevmeyi bilene...

    Bir de, her hayatımıza dokunup geçen ya da hayatımızda yer edinen herkes için " Bundan almam gereken bir ders vardır mutlaka demeyi ve o dersin ne olduğunu anlayabilmeyi becersek :) )

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevmek ne olursa olsun sevmek gerek Çınar:)

      Sil
  4. her yaşananın anlamı var... ne şarkıydı..ne şarkı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlamlarını bazen anlıyoruz bazen anlamıyoruz. gelincika.

      Sil
  5. Ne güzel bir yazı...
    bazen maşuk değildir sevdiğimiz aşkın kendisidir. O aşktır bizi büyüten, olgunlaştıran, bizi biz yapan. Ne mutlu aşık olabilene, aşkı tadabilene...
    aşkla kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende aşkla kal Samime aşkın sevginin kötüsü olmaz:)

      Sil
  6. Kesinlikle güzel bir anlatım olmuş teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.