Hasbihal- 2 Nisan

Hadi hasbihal edelim...
 
* Son günlerde yaşanan olaylardan dolayı bir kaç gündür aklımda bir fıkra var. Adamın biri falcıya gitmiş. Falcı kadın fincanı açar açmaz yüzünü buruşturmuş ve başlamış anlatmaya "sana 10 yıl çok kötü günler görünüyor. Açlık, işsizlik, sefalet, felaket, ayrılık, kayıplar daha neler neler.... Hep çok kötü şeyler yaşayacaksın" der. Adam duydukları karşısında önce şok olur ve çok üzülür. Tüh, vah diyerek bir süre hayıflandıktan sonra " neyse 10 yıl sayılı gün öyle böyle geçer ne yapalım 10 yıl sonra her şey düzelecek heralde" diye düşünerek sorar falcıya "eee 10 yıl sonra ne olacak, durum düzelecek mi? Mutlu ve huzurlu günler gelecek mi?" der. Falcı da "yooo 10 yıl sonra artık bu duruma alışmış olacaksın. Herşey aynı olacak ama sen alışacaksın" der. Bilmem anlatabildim mi? :)
 
* Saatlerin ileri-geri alınmasından dolayı herkes mi sorun yaşıyor yoksa sorun bende mi arkadaş. 1 haftadır yeni saat düzenine uyum sağlayamadı vücudum. Evde ki saatleri de ileri almam bir ayı bulur artık benim. Allahtan cep telefonları otomatik alıyor da geç kalmıyorum bir yere. Hele yatak odasındaki saat 10 dakika ileriydi zaten , bir de saatler 1 saat ileri alındı "şahdı şahbaz oldu" yani. Sabah uyanıyorum saate bakıyorum gördüğüm rakama 1 saat ekleyip 10 dakika çıkarıyorum. Sabah sabah beynim henüz uyanmamış oluyor ama ona hesaplama yaptırarak şok etkisiyle ayıltıyorum:) 
  
*Sabah sabah telefonunun üzerinde yazan  "2 gün etkinlik yok" yazısını "2 gün elektirik yok" diye okuyup bir panikledim. "Allah allah niye yaaa. Eyvah ne yapçaz şimdi" vb..... gibi tepkilerle rahatladıktan sonra düşünmeye başladım. Elektirik kesintisini kim bana haber veriyor ki, niye haber veriyor ki diye düşünüp tekrar okudum. Allahta beni bildiği gibi yapsın:)
 
Bu da günün komiği. Gözlere bakar mısınız Allah aşkına, konuşuyo gözler. Özür dilerim bir daha yapmıycam diyor sanki. Çok sevdim de siz de sevin istedim:)
Sevgiler......


5 yorum:

  1. hahah kediyi trafodan çıkardılar, sakinleş lütfen :d

    YanıtlaSil
  2. Ben de kışın saatimi geri almam, sonra da her baktığımda hesap yaparım. Ama en komiği Can. Onun uçuş saatleri greenwich 'e göre veriliyor. Biz de her defasında şimdi buna iki ekle, yok yaz saati , artık üc eklee, iki saat önce olmak zorunda iki çıkaaart, bir saatte de ancak varır bir daha çıkaart diye evden çıkış saati hesaplıyoruz. Ya, trafik zamanı hariç hep aynı saati çıkartıyorsan şunu bir defada ezbere bulsana ki zaten üç ekle üç çıkart oluyor ama olmaaz. Halimizi bir görsen:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha ha ha Handan sizinki de çok iyiymiş :)

      Sil
  3. Ahh sabah sabah benim o hesapları yapmam beni ayılmamış halimle daha da sersem yapar yahu, siz mazallah iyi ayılıyorsunuz ;))

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.