Oyun Terapisi

Oyun Terapisi

     Hafta sonu "oyun terapisi" eğitimine başladım. Düşündüğümden çok daha güzel, çok daha eğlenceli bir eğitim. O kadar çok farklı şeyler öğrendim ki. Çok zevkli konular. Bence her annenin  bu eğitimin 2 günlük seminer şeklinde olanına katılması gerek. İlla ki bu alanda çalışıyor olmak gerekmiyor. Daha çok farkındalık için, sağlıklı gelecek nesiller için. Mesela 0-2 yaş anne-bebek ilişkisinin kalitesi çocuğun geleceği için çok önemli bir kriter. Ama bunu bilen kaç tane anne var ki?


 
"Oyun terapisi sürecinde, çocuklar kendi içlerinde mücadele ettikleri duygusal deneyimlerini yansıtan oyunlar yaratırlar. Bu deneyimler genellikle sözel olarak ifade edilmezler. Çocuklar oyunlarında özel oyuncaklar seçerek duygusal çatışmalarını yansıtan önemli konuları tekrar canlandırırlar. Bu duyguları ifade etme süreciyle başlayan terapi, çocuğun bu durum üzerinde kendini iyi hissetmesine dek sürecektir ". (annebabaokulu.blogspot.com'dan alınmıştır).  


    Oyun Terapisi için hazırlanmış özel odalarda terapistle birlikte çocuk oyun oynayarak yaşadığı her hangi bir sıkıntıyı oyunla tekrar ederek bu sıkıntının stresinden kurtulur. Mesela biz yetişkinler bir sıkıntı yaşadığımızda birileriyle konuşuruz ve ya profesyonel yardım alırız. Ama çocuklar bunu yapamazlar. Onlar da oyunla kendilerini ifade ederek sorunu çözmeye çalışırlar. Terapist bu esnada çocuğu gözlemleyip gerektiğinde yönlendirerek çocuğun iyileşmesine yardımcı olur. 
    Hangi durumlarda oyun terapisi gereklidir? 
-Saldırgan Davranışlar(Kendine ve çevresine zarar verme davranışı gösteren çocuklarda)
-Ayrılma Korkusu yaşayan çocuklarda
-Aşırı sinirli, korkmuş, kızgın, öfkeli çocuklarda
-Özgüven sorunları yaşayan, kendini ifade etmekte güçlük çeken çocuklarda
- Aşırı çekingen, uyku , yeme problemi olan çocuklarda
-Fizyolojik bir sebebi olmayan baş ağrısı, mide bulantısı yaşayan çocuklarda
-Okul Sorunu yaşayan çocuklarda
-Zihni cinsel davranışlarla aşırı meşgul olan çocuklarda.

    



Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.