Duygular ve Organlar


Merhabalar
   Bir kaç yıl önce Louise Hay'in "Düşünce Gücüyle Tedavi" kitabını okumuştum ve ilk defa o zaman "aaa evet olabilir, çok doğru" diye düşündüğümü hatırlıyorum. Sonrasında konuyla ilgili daha fazla kitap, yazı vb.... ne varsa okumuş ve etrafımdakilere teşhisler koymuştum:). Mesela bir gün müdürüm bana dedi ki; "kulaklarımda bir sorun var biraz yüksek sesle konuşur musun? Seni duymuyorum".( Ki ben epey yüksek sesle konuşan biriyimdir). Hemen teşhisi yapıştırdım "Son günlerde duymak istemediğiniz şeyler mi var hayatınızda?" İlk önce şaşırdı ama sonra biraz düşündü ve "evet olabilir aslında" dedi. 
   Başka bir gün bir arkadaşım sırtının çok ağrıdığını söyledi ve ben de hemen "sırtında yük olarak gördüğün birileri ya da bir sorumluluğun var senin" dedim. O da şaşkın şaşkın baktı ve "haklısın" dedi. Haklıyım tabi:) Boşuna okumadık o kadar bilgiyi değil mi ama? 
   Başı ağrıyan bir arkadaşım migren atağının tuttuğundan yakınıyordu. Ona da ne dedim biliyor musunuz? "Fazla mükemmeliyetçilerin hastalığıymış migren. Her şeyi kontrol etmek isteyen ve herşeyin mükemmel olmasını isteyen insanların hastalığı" dedim ki az da olsa tanıdığım bir insandı ve öyleydi biraz:)
   Düşünce Gücüyle Tedavi kitabının son sayfalarında ,yaşanan hastalıklar ve bunların olası nedenleri listesi var. İnternetten de bulabilirsiniz. Ama ben kendimle ilgili bir olayı anlatmak istiyorum. Benim yıllardır PMS(Adet Öncesi Gerginlik) sıkıntım vardır. Bu dönemde çok sinirli, çekilmez, depresif, ağlak vb...... kötü şeyler olurum. Ve insanlarla ilişkilerim bozulur. Bu dönemde hep birileriyle kavga ederim. Bir çok kadında oluyormuş bu. Ama ben epey şiddetli yaşıyordum.Hatta hapishanelerde suç işleyen kadınlar üzerinde yapılan bir araştırmada bu kadınların %98'nin adet öncesi dönemde suç işlediğini tespit etmişler(korkunç değil mi? Ona göre beyler ayağınızı denk alın:)) Hipnozla bir çok hastalığın sebebini bulduğunu ve iyileştirdiğini söyleyen bir arkadaşım var. Bu durumumu biliyor ve bana bir gün dedi ki "gel seni hipnoz yapayım neden böyleymişsin bulalım, çözelim" . Pek te inanmayarak ama çok merak ederek "tamam" dedim. Seans esnasında hipnoz olup olmadığımı kendi kendime sorgularken arkadaşım bana sorular soruyordu. Ben de bir yandan "hipnoz bu mu? Ama ben tamamen bilincimi kaybetmedim ki" falan diye düşünürken arkadaşımın sorduğu bir soruya verdiğim cevap karşısında az kalsın küçük dilimi yutacaktım. "Nasıl yani?" dedim. "Bunu bildiğimi bilmiyordum. Bunu hatırlıyor olamam" falan dedim. Ne olduğunu söylemeyeceğim bu bir sır ama sıkıntıyı yaşama sebebimin "kadın olmayı kabullenmeme, kadınlığı sevmeme, inkar etme ve direnme" gibi bir sebebi olduğu ortaya çıktı. Sonrasında arkadaşım çözüme yönelik telkinler verdi ve seans bitti. Asıl seans sonrası ilk PMS dönemimin nasıl geçeceğini merak ediyordum. İnanır mısınız çok rahat geçirdim. Louise Hay'de Adet Öncesi Gerginliğin sebebinin bu olduğunu söylüyormuş(çok sonra okudum bunu). 

     Aslında basit. İnsan vücudu sinyaller veriyor. "Bak beni çok yoruyorsun, yapma bana bunu" diyor ve bir organ bozuluyor. Gözlerinizle ilgili bir sıkıntı yaşıyorsanız bakın bakalım hayatınıza son dönemlerde neyi görmek istemiyorsunuz. Ya da geçmişte, gelecekte görmek istemediğimiz şeyler olduğunu anlatıyor. 
Şimdilik hoşçakalın.......

5 yorum:

  1. Benimde başım çok ağırır veyazdığın gibi herşeyi kontrol hastalığım vardır : O bu aralar gözlerimdede sıkıntı yaşıyorum ve sordugun soruyla kendime geldim... bu kitabı bulmalıyım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı okuyunca çok şaşırıyorsun bakalım sen ne düşüneceksin

      Sil
  2. Cok dogru yazi, bizimde bir akrabamiz var nezaman cok sinirlense beline vuruyor, mutlaka vücud kendini belli ediyor ruh hastaysa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerelerdeydin Viva. Hoşgeldin. Uzun zamandır yorum yazıyorsun seni merak ettim :)

      Sil
  3. İngiltere'deydi galiba hem dolunay varsa hem de kadın regli döneminin başındaysa cinayette indirim sebebi sayılıyormuş bir ara :-)

    Kadriye yazdıkların hayli ilginç.İnsan hemen "bende ne var" diye düşünüyor.
    Arada migrenim tutuyor ama bunun dışında tam bir gamsız tuzsuz deli Bekir'im ben kararı verdim.

    Ama yazdıklarının doğru olduğunu biliyorum..bu güzel bir paylaşımdı bence.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.