Dinyeper Nehri, Taras Şevçenka

 
Merhabalar
Resimde görülen yer Taras Şevçenka Üniversitesi. Taras Şevçenka Ukrayna'nın milli marşını yazan kişi. Üniversitenin karşısında parkı var ve caddenin adı da aynı.
 Tanıştırayım kendisiyle:)))Karşınızda Taras Şevçenka. Telaffuzu çok güzel şevçenka, şevçenka...

 
Bankları boyamışlar. Kızımla bayıldık şahsen. Ezgi bay ve bayan baykuşla fotoğraf çektirmek istedi.
 
Üniversitenin karşısındaki park. Taras Şevçenka Parkı yani.
    
 
Bunlara kitap değişim kutusu diyebiliriz. Okuduğunuz kitapları bu kutulara bırakıp diğerlerinin bıraktıklarını alıp değiş-tokuş yapıyormuşsunuz. Çok güzel bir düşünce öyle değil mi? Parkta bir kaç tane vardı bu kutulardan ama boşlardı, belki  de kış dolayısıyladır.
 
Bunlarda parkta satranç oynayanlar. Hava ne kadar soğuk olursa olsun gelip burada , açık havada satranç,dama ve bezik gibi oyunları oynuyorlarmış. Bizim gezdiğimiz gün hava -3 falandı herhalde ama masalar bayaa kalabalıktı. Anlam veremediğim bir aktivite daha:))) Niye sıcacık evinizde ya da kafede falan oynamıyorsunuz ki?
 
Bu gün de Dinyeper Nehri kıyısına gittik. Yağmura rağmen gezdik. Bu bölge de Obalon bölgesiymiş. Yeni yerleşim. Nehir buz tutmuştu.
 
Yazın nehire yüzmeye giriyorlarmış. Hatta kışın da girenler varmış ama biz görmedik.
 
Biz buzda balık tutanları gördük. Korkusuzca donmuş nehirin üzerinde yürüyorlardı. Biz ürkünç bulduk. Ya buz kırılsa Allah muhafaza. 
 
Birisi de bizim için ateş yakmış. "Yazık bu zavallılar üşüdü ısınsınlar biraz" demiş. Allah razı olsun kendisinden:))Buradan kendisine teşekkür ediyorum.
 
Bunlarda nehre bakan villalar. Nehir dolup taşmasın diye önlerine yüksek set yapmışlar. 
 
Plaj gibi. Yazın epey hareketli oluyordur heralde,galiba,sanırsam:) 
Burada yaşayanlar bu dönemin mevsim normallerine göre çok ılık bir hava olduğunu söylüyorlar. Şanslıymışız yani.Bir kaç tane ukraynaca kelime de öğrendik. Herkes ingilizce bilmiyor tabi. Ukraynaca Rusça'ya da çok benzemiyor. %35-40 aynıymış.Sıpasiva-Teşekkür ederim. Dobraden-İyi günler.Skolko-Kaç grivna,odin-bir........
Bu arada yeni açılan Güliver AVM'ye gittik. Hep bahsedilen güzel kızları işte burada gördüm.  Yani evrimsel kişilik teorisine uyumlu olarak "para nerde güzel kızlar orada":)))Ama genel olarak kadınlar bakımlılar, zayıflar(Türk kadınına göre), çok güzel burunları var:)))

11 yorum:

  1. Kitap değiştirme kutusuna bayıldım. Keşke bizim parklarımızda da olsa. Kitap almakta zorlandığımız zamanlar bu kitaplarla değiş-tokuş yapsak. Ne güzel bir tatil... İyi eğlenceler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nermin. Bende çok sevdim kutuları. Gezerken hep "bunu blogum da nasıl paylaşırım" diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Kitap değişim kutusu harika:-) Banklara da bayıldım.

    Kış uzun ve karanlık olunca dışarda vakit geçirmek aslında akıllıca, depresyonu engeller. Herkes bizim ülkemiz kadar şanslı konumda değil:-)

    Ateş ne güzel gelmiştir:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Handan ülke olarak cok şanslı bir coğrafyadayız. Ankara soğuk bir şehir olmasına rağmen burası kadar soğuk değil. Bundan sonra Ankarada usudum demiycem

      Sil
  3. çok hoşş yerler. banklar harika, kitap değişim kutusu harika.
    siz hapharika!!!
    bana güzel kızlardan bahsetme :P
    dobraden ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaçamayız Seyhan bu gerçeklerden. Kızlar güzel ne yapalim:(((

      Sil
  4. Onlar ciddi ciddi güzeller, biz de neyseki orta asyadan göç ettiğimiz zamanlardan az biraz berilikiz galiba :)))) fotoğraflar ve yeni keşiflerle çok keyifli bir post olmuş, seninle gezmiş gibiyiz sanki çok güzel anlatıyorsun tekrar iyi seyahatler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yüzyıllıkkonak genel halk çok güzel değil. Şimdi ben böyle söyleyince kıskandığımı söyleyecekler ama alakası yok:) Belki çok az vardır. Zengin muhittekiler çok güzellerdi evet bir de uçaktakiler. Tüm güzeller istanbula gitmiş:)

      Sil
  5. Allah Allah ciddi ciddi kafam karıştı bak şimdi yahu! E bizim gördüklerimiz neden öyle uzun bacaklı, düzgün fizikli akça pakça hatunlardı yahu ;)). Zenginliğin güzellikle de mi ilgisi varmış ;)) neyse ki bizde şimdilik çok öyle değil galiba ;))).

    YanıtlaSil
  6. NE GÜZEL FOTOĞRAFLAR
    gezip görmüş kadar olduk sayende
    teşekkürler

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.