Çocuklarımıza Zaman Ayırmak

Merhaba
  Yukarıda ki karikatür bana bir hikayeyi hatırlattı. Hatırladığım kadarıyla sizlere anlatayım.
    Bir adamın 5-6 yaşlarında ki oğlu akşam evine geldiğinde "babacığım bu gün seni çok özledim biraz oynayabilir miyiz?" demiş. Babası "offf oğlum öyle yorgunum ki" demiş. Sonra çocuk başka bir akşam "baba beni sinemaya götürür müsün?" demiş. Babası "işten erken çıkabilirsem gideriz" demiş. Diğer bir gün "babacığım okulda ki gösterime niye gelmedin?" demiş ve babası da "toplantım vardı oğlum" demiş.
   Ve yıllar yıllar geçmiş. Adamın küçük oğlu büyümüş ve evlenmiş. Onun da çocukları olmuş. Yaşlı babası oğlunu aramış "bu akşam torunlarımı bize getirir misin oğlum " demiş. Oğlu da "hafta içi çok yorgun oluyorum baba getiremem" demiş. Başka bir akşam aramış "bu akşam bari sen uğra oğlum, yüzünü görelim" demiş. Oğlu "işten erken çıkabilirsem uğrarım baba" demiş.Başka bir gün; "Bayramda geleceksiniz değil mi oğlum" demiş. Oğlu da "babacığım tatile gideceğiz, çalışıyoruz, tatil fırsatımız olmuyor" demiş.O anda babası anlamış ama geçmiş tabi artık:(
     Çocuklarıma her "yorgunum" dediğimde bu hikaye gelir aklıma. Dememeye çalışırım ama çok mümkün olmuyor malesef. Elimden geldiğince onlarla kaliteli zaman geçirmeye çalışıyorum. Birlikte bir şeyler yapmaya çabalıyorum. Daha az yorgun olmak, onlarla daha fazla ilgilenmeyi çok isterdim. 
Sonra "keşke" dememek için küçük bir hatırlatma yapayım dedim:)))

8 yorum:

  1. Çok teşekkürler paylaştığın ve hatırlattığın için. Hep hep düşündüğüm bi şey bu. Malesef koşturmaca içinde hepimizin de yaptığı bi şey. Benim de yapmamaya gayret ettiğim, çok yorgun olup yaptığımda da vicdanımla debelendiğim bi konu. Aslında şu acı karikatürün çıktısını alıp, gözümüzün önüne assak da hep dikkat etsek süper olur. :) Tekrar teşekkürler, sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Çıktısını alıp asmak iyi fikir.

      Sil
  2. harika bir mesaj ya çok beğendim gerçekten çok doğru paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. hep bu tarz hikayeleri hatırlatırım kendime oyuzden hakkaten ne ev işi ve yemek herseyden onemlisi cocuklar oldugunu dusunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yerde okumuştum Gülşah "İyi annelerin dağınık evleri ama mutlu çocukları vardır" katılıyorum:)

      Sil
  4. Hiç unutmamaız gereken konu.. Ütüler, yemekler, bulaşıklar, önemli toplantılar her zaman olacak, ama çocuğumuzun bu günü sadece bugün var...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir yazı olmuş. Kızım 12 yaşında. Şimdi bile zamanının çoğunu odasında geçirmeyi tercih ediyor. Bizim işlerimiz, onların ödevleri derken aslında o kadar az zamanımız var ki onlarla doyasıya vakit geçirmek için. Onları da çok güzel geçirmemiz gerekiyor.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.