Yaşam Enerjisini Yükseltmek İsteyenlere



 Kendimizi iyi hissetmenin en kolay ve hızlı yolu hareket etmek. Depresyona girdiğinizde kendinizi kötü hissettiğinizde dans ederseniz bir an da enerjiniz yükselir. Mutluluk hormonu endorfin salgılarsınız ve kesinlikle kendinizi daha iyi hissedersiniz 🤩

"Kendini iyi hissetmek istiyorsan duruşunu değiştir" derler . Yani bedenini değiştir. Omuzlarını dikleştir, hayatın tüm yükünü taşıyormuşsun gibi çökük durma. Bedenin ruh halini, ruh halinin bedeni etkileme gücü vardır. Yani ruh halini düzeltmek için bedenini hareket ettirirsen işe yarar. Hatta kahkaha at diyor araştırmalar. Bir süre sonra beyin mutlu zannedermiş kendini . Denemeden bilemezsin . Kös kös oturup “ben zateeen her acının tiryakisi olmuşum “ şarkısını söylerken çok hareketli bir müziğe geçip dans edersen mod'un değişir. Ruh halin değişir .
Dans ya da eğlence videolerını izlemek bile iyi geliyor. Mutlu insanlar , eğlenen insanları izlemek beynimizdeki ayna nöronlar sayesinde kendinizi mutlu hissetmemizi sağlıyor. Sizce de öyle değil mi?


Çok izlenen bir TEDX Konuşmasında kollarımızı yukarı doğru kaldırıp hareket etmenin özgüvenimizi arttıracağını anlatıyordu. Mesela önemli bir görüşme öncesi bu hareketi yapmanın faydalı olduğunu söylüyor.
Yani ruh-zihin-beden bir bütün olduğu için birinde ki değişiklik diğerlerini de etkiler.



.

5 yorum:

  1. Uzun zamandır en çok ihtiyacım olan şey hareket etmek. 😁

    YanıtlaSil
  2. Vallahi çok güzel kahkaha atarım ama hayatta en büyük güçleriyle üstümüze geliyor onu da görmezden gelemiyorum ki :D

    YanıtlaSil
  3. Ellerini yukarı kaldırarak hareket etmek özgüveni arttırdığını ilk defa duyuyorum... Düşününce neden olmasın dedim..

    YanıtlaSil
  4. ne ilginçmiş şelleri yukarı kaldırmaın özgüveni artırması
    böyle bilgiler paylaşmanı seviyorum

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.