Zeytin Yaprağı Çayı İle Zayıflama

zeytin yaprağı çayı ile ilgili görsel sonucu
Aslında "şununla zayıflama, mucize şunu iç zayıfla vb...." gibi şeyleri sevmiyorum. Ama bu yöntemin gerçekten işe yaradığını gözlerimle gördüm ve sonra araştırdım ve en son da yazıyorum:) Geçtiğimiz hafta yazlıkta tatildeyken geçen yıldan beri görmediğimiz komşumuzla karşılaştık ve çok şaşırdık. Çünkü çok kilo vermişti. Bizim şaşkınlığımızı görünce 20 kilo verdiğini söyledi. Kız kardeşimle ikimiz de hemen yakasına yapıştık "Nasııııl? Ne yaptııııın? vb....." sorularla kendisini bunalttık:)))
Ama o hiç nazlanmadan anlattı. Geçen yıl kendisine insülin direnci teşhisi konduğunu ve kilo veremediğini sonrasında zeytin yaprağı çayı tarifini uygulamaya başladığını ve 1 yılda 20 kilo verdiğini anlattı. Ayrıca başka hiç bir şey yapmadığını da üzerine basa basa söyledi. Biz hala ikna olmamıştık , bu kadar kolay olamazdı. Israrla sorduk . Ya spor, yürüyüş falan yapmadın mı? "hayır". Ekmeği tatlıyı bırakmadın mı? "hayır". Sonra dedi ki "her sabah kahvaltıdan yarım saat önce bu çayı hazırlayıp içtim. Her sabah taze hazırlamak gerekiyor ve bir kaç gün yapıp işe yaramadı diyerek bırakmamak gerek. Eskiden canım çok tatlı isterdi ama bu çayı içtiğin zaman hiç yiyemiyorsun. İlk 3 ay hiç bir şey olmadı ama sonrasında bel bölgem zayıflamaya başladı ve insülin direncim yok oldu". 
 Bunun üzerine hemen zeytin yaprağı topladık ve kız kardeşimle başladık. Düzenli yapalı 1 hafta falan oldu. Umuyorum ki devam edebilirim. Çünkü devamlılık çok önemli. 
Ä°lgili resim

Zeeytin Yaprağı Çayı Tarifi

5-6 yaprak zeytin yaprağını yıkayıp 1 su bardağı suda kaynatıyoruz. 5 dakika kadar kaynadıktan sonra içine kabuk tarçın ekleyip 5 dakika da öyle beklettikten sonra içine  1 bütün limon sıkıp çayı kahvaltıdan yarım saat önce içiyoruz. Sonra çok güzel zayıflıyoruz. İnşallah:)))

Ayrıca bu çayın bir çok faydası da varmış . Araştırırken buldum. Onları da paylaşayım:
* Bağışıklık sistemini güçlendirir
*Anti bakteriyel olarak kullanılır
*Antibiyotik özelliği vardır
* Kan basıncını düşürür
*Kan şekerini düşürür
*Stres azaltıcı etkisi vardır.

Uyarı: Bitki çayları ya da besin desteeklerini kullanırken lütfen doktora ya da diyetisyene danışın. 

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.