Kral Kaybederse Kitap Yorumu

kral kaybederse ile ilgili görsel sonucu

Psikiyatrist Doktor Gülseren Buğdayıcıoğlu'nun kitaplarını hep duyuyordum ve kendisi Ankara'da büyük bir Psikiyatri Kliniği olan Madalyon Kliniğin sahibi. İlk okuduğum kitabı Kral Kaybederse ve sanırım bu kitaptan sonra diğer kitaplarını da okuyacağım fırsat buldukça. Anlaşıldığı üzere kitabı çok sevdim. 
Kitabın konusu Kenan isminde çok yakışıklı, zengin ve karizmatik bir adamın hikayesi. Ama onun hikayesini okurken kendinizi keşfediyorsunuz. Kitap ilk önce Kenan Bey'in hayatını anlatarak başlıyor ve sonra doktorla yollarının kesişmesi sonucu yaptıkları terapilerle devam ediyor . Herkesin kendinden bir şeyler bulacağını düşündüğüm bir kitap. Farkındalık son dönem çok popüler ve bu kitapla farkındalığınız artacak, emin olabilirsiniz:) Kendinizle ilgili , çevrenizdeki insanlarla ilgili bir çok şey keşfedeceksiniz. 
Kenan Bey ve hayatındaki kalıcı 2 kadın, geçici bir çok kadının hikayesi. Hayata bakışı ve bu bakışın hayatını nasıl etkilediği terapi seanslarında ortaya çıkıyor. Yazarın dediği gibi hayatımızda geçmişten gelen motifler var ve bunların farkına varmazsanız sürekli tekrarlıyor bu motifler hayatınızda. Motif dediği olaylar örgüsü. Mesela alkolik babası olan bir kızın alkolik bir erkeği evlenmek için seçmesi , hep aynı hatayı yapan insanlar, hep yanlış seçim yapan insanlar, mutluluğu kendi elleriyle ve farkında olmadan iten insanlar. Neyi neden yaptığınızı fark edeceksiniz. Ve farketmekle başlar şifalanmak. 
Aslında içimizde bulunan yalnız kalma korkusu, değersizlik inancı, suçluluk duygusu gibi altta yatan duygularınızı fark etmenizi sağlıyor kitap. 
Hikayelerle insanlara bir şey öğreten, düşündüren, sorgulatan ve farkındalık yaratan kitapları çok seviyorum. O yüzden bu kitabı size de tavsiye ederim. 

3 yorum:

  1. tımıms aklımda olsuun hiç duymadıydıım :)

    YanıtlaSil
  2. Konusundan ziyade, kitabın ismi daha çok dikkatimi çekti. Çok başarılı bir isim olmuş. Teşekkürler tanıtım için. Ilk kez duydum bu kitabı :)

    YanıtlaSil
  3. Evren bana mesaj mı veriyor ne !!!
    Bir kaç gün önce bu yazarı biryerlerde gördüm, nerede tam hatırlamıyorum ama biraz bakındım kitaplarına... Acaba güzel midirki diyordum ki sende okudum tyorumunu şimdi... Listeye alayım ben bu kitabı en iyisi ♥

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.