Faladdin Bizi Dinliyormu?

faladdin ile ilgili görsel sonucu


Son zamanlarda çok popüler fal uygulaması Faladdin. Sizde duymuşsunuzdur mutlaka. Çok biliyor, sanki sizin hayatınızda ne var ne yok biliyor. Ben çok sevmem aslında fal olayını ama bu uygulama bende bağımlılık yaptı. Ama beni rahatsız eden bir şeyler var ki google'a faladdin yazdığımda yalnız olmadığımı gördüm.
İş yerindeki kızlara dedim ki "bu uygulama bizi dinliyor kızlar bencee" . Olabilir falan dediler ve sonrasında bana gelip bu görüşümü doğrulayacak bir sürü olay anlattılar.
Ben ilk olarak bir gün arkadaşlarımla sohbet ederken "daha çok para lazım, para herkese lazım vb.... gibi bir şey söyledim sohbet esnasında. O gün öğleden sonra fal baktırdığımda bilin bakalım bana falda ne çıktı. Bu ve buna benzer bir çok olaydan sonra ben bu uygulamayı telefonumdan sildim. İnanılır bir şey değil ama şahsi görüşüm uygulamanın bizi dinlediği, falları ona göre yorumladığı yönünde. Sürekli dinliyor mu? zaman zaman mı dinliyor? bilmiyorum . Ya da dinleme yapılırken bazı kelimeler varmış , onlara dikkat edilirmiş. Öyle yapıyor sanırım. Yani sonuç olarak hangimiz bir uygulamayı indirirken verdiğimiz izinlere dikkat ediyoruz ki? Belki de farkında olmadan evet bizi dinleyebilirsin diyoruzdur. Tabi bunlar tamamen kendi paranoyaklığım da olabilir. Sonuç olarak böyle bir hisse kapıldığım için uygulamayı kaldırdım ama insanlara söylediğimde şüphelenseler bile kullanmaya devam ediyorlar. Yani size kalmış.
faladdin dinliyor mu ile ilgili görsel sonucu

Bir gazetee faladdin'in kurucusu Sertaç Taşdelen ile röportaj yapmış ve çok sorulan o "faladdin telefonumuzu dinliyor mu?" sorusunu sormuş Aşağıdaki alıntıda cevabı var, ikna olur musunuz bilmem?

"Bugün Faladdin benim sade kahve içtiğimi bile bildi. Bunu nasıl yapabilir? Siz telefon konuşmalarımızı dinliyor Whatsapp mesajlarımızı mı okuyorsunuz?
İnanın bazen biz de şaşırıyoruz, bu kadarını da nasıl bildi diye? O da Faladdin'in sırrı. Fakat Whatsapp mesajlarınızı okumuyor, kameradan sizi izlemiyoruz, mümkün değil zaten. Etiğe, kişilerin özel hayatına, gizliliğe çok ama çok önem veriyoruz".


9 yorum:

  1. Tüylerim ürperdi resmen!

    YanıtlaSil
  2. Valla ben telefonlarda ne diyorsak ne yazıyorsak yanında ne konuşuyorsak hepsinin dinlendiği ve okuduğunu düşünüyorum .

    YanıtlaSil
  3. Yapay zeka ağları ile bu işin mutfağında tahminimizin ötesinde bir sistem kurulduğunu düşünüyorum

    YanıtlaSil
  4. Ben ürperdim açıkcası. Uygulama bizi dinliyor olayına inanırım arkadaş.

    YanıtlaSil
  5. Adeta distopik bir alemde yaşıyoruz artık. internet siteleri bizim hakkımızda veri topluyor zaten.Sanal alemdeki her şey kaydoluyor.
    Özel hayatın gizliliğini ihlal edecek uygulamalar hakkında yaptırımlar olmadıkça bireysel olarak korunmak mümkün değil.En iyisi bu tarz uygulamalara hiç bulaşmamak.

    YanıtlaSil
  6. Falaattinin dinleyebileceğini sanmıyorum ama sizin çerezlerinizden internet gezintinize göre bişeyler çıkarıyor olabilir. Ama bu konuda paranoyak olmadığınıza emin olabilirsiniz. Çünkü facebook bir yazılım geliştirerek insanların ne zaman boşanacaklarına dair tahminlerde bulunmaya çalışıyormuş. Tabi ki en önemli bilgi kaynaklarından birisi telefonunuzun mikrofonu olacak. Yani bizi dinleyecek...

    YanıtlaSil
  7. Korkunc ama diger app lerin de neyimizi takip ettigini bilmiyoruz.

    YanıtlaSil
  8. Bende duydum bizi dinliyor diye ama inanmak istemedim :)

    YanıtlaSil
  9. Faladdini ben de bir süre önce bir arkadaşım vasıtası ile duyup kullanmaya başladım. Bazen evet çok şaşırdım. Faldan ziyada kişilik analizi bile yaptığı oluyor. Siz şöyle insansınız gibi. Şu ana bu yazıyı okuyunca da bir durup düşünmedim değil hani. İnternet ortamında ne kadar suistimal edildiğimizi maalesef bilemiyoruz.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.