Buse Terim'den Fiziğini Eleştirenlere Yanıt


Sabah sabah bu haberi okuyunca yine kadın olarak birbirimize ne kadar karşı olduğumuzu düşündüm. Resmen ezmek, eleştirmek için fırsat arıyoruz. Sosyal medyada ünlüleri eleştirenler aslında yüz yüze gelseler asla söyleyemeyecekleri şeyleri fütursuzca söylüyorlar. Ve aslında bir insanı ne kadar mutsuz edebileceklerini düşünmüyorlar. Belki de düşünüp bundan zevk alıyorlar. Sonuçta herkes kendi penceresinden bakar hayata. Ve penceresinin toz kir içinde olduğunu fark etmeyenler baktıkları her yeri tozlu, kirli görür. Buse Terim'e ne denmiş bilmiyorum ama yazık cevap vermek zorunda hissetmiş kendini. Henüz 50 günlük anne olan Buse Terim, fiziğini eleştirenlere sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt vermiş.
İşte cevabı:
"Bugün saçımdaki ilk beyazı gördükten sonra biraz size içimi dökmek istedim. Burada var olmaya başladığım günden beri fiziksel görüntüm hakkında yorum yapanlara kısaca bir son 3 senemi özetlemek istiyorum.
26 yaşında yani bundan 2 sene önce ilk kızımı doğurdum, onu 6 ay emzirdim, tam büyütme safhasına geçmişken yeniden hamile olduğumu öğrendim, sil baştan henüz hormonlarım kendini toparlamamışken aynı yola yeniden girdim.
Hamilelik uzaktan çok eğlenceli gözükse de bir kadın için tamamen değişim demektir. Ben bu değişimi 1 sene arayla iki kez yaşadım. İkinci kızımı 50 gün önce kucağıma aldım, şu anda onu da emziriyorum.
Sizin için uzaktan çok şahane gözüken o hayatımın içerisinde bir yandan kendi kurduğum işimi yürütmeye, benimle birlikte çalışan 10 tane genç arkadaşım için para kazanmaya ve üretmeye çalışıyorum.
Elbette bana yardım edenler var ama 28 yaşında bu kadar yakın iki çocuk annesi olmak ve bu süreçte hep ayakta kalıp hem evimi, hem işimi, hem çocuklarımı hem de tüm hayatımı idare etmek hiç kolay olmuyor bazen. Biz kadınların hayat boyu omuzlarında taşıdığı yükler hep ağır değil mi zaten?
Hiçbirimizin hayatı dışarıdan göründüğü gibi değil ve hiç birimiz özellikle kadınlar bu mecrada acımasızca yorum yapılmayı hak etmiyoruz. Yeni çıkacak beyazlarıma ve size sevgilerimle..."
Artık bu basit ego tatminlerinden vazgeçmek gerek. Kız kardeş olmanın zamanı. Hepimizin hayatı kendince zor. Bu yüzden dilimize, elimize, klavyemize sahip çıkalım lütfen:)



8 yorum:

  1. sürekli hakaret eleştiri görmekten benim bile midem bulanıyor, sanki doğum yapar yapmaz şak 48 kiloya dönüyor herkes

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel yazmış bravo!
    Biraz kendimize odaklansak, kendimiz için planlar yapsak sanki her şey biraz daha güzel olacak gibi geliyor. Başkalarının mutsuzluğunun hayatımıza bir şey kazandırmayacağını, yine aynı yerde sayacağımızı görebilsek!!

    YanıtlaSil
  3. Herkesin elinde internet sanki kendileri mükemmeller eleştiriyorlar

    YanıtlaSil
  4. Başkalarının çirkinliği , başarısızlığı , mutsuzluğu sanki bizi güzelleştirecek , başarılı yapacak ve mutlu edecek :(

    YanıtlaSil
  5. Son noktayı çok güzel koymuş ♥
    İyi ki paylaştın bu yazıyı, denk gelmemiştim ...

    YanıtlaSil
  6. sana kesinlikle katılıyorum
    bu çirkin yorumlar heppp kıskançlıktan
    gıybet ve dedikodu severlerden
    güzel söz söyleyemiyorsan bari sus!
    ne güzel bir sözdür

    YanıtlaSil
  7. Tabii ki kötülükle, hasetle yazılan sözlere karşıyım.Lakin ünlülerin de bu tarz kendini acındırma edebiyatını sevmiyorum .Bu kadar paylaşıma açık olurlarsa iyisiyle de kötüsüyle de çeşit çeşit yorumla karşılaşacaklardır.Ben bunu göze aldıklarını ,reklamın iyisi kötüsü olmaz diye düşündüklerini sanıyorum.Bence yani..

    YanıtlaSil
  8. Dogru yazmis. Eline telefonu alan elestirmen kesiliyor sanki kendileri en mükemmel.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.