Değişiklik, Karma ve Bağzı Şeyler


İnsanoğlu çok garip. Alışkanlıklarımızdan oluşuyoruz tamamen. Alıştığımız şeyler pek değişsin istemiyoruz. Ama rutin olunca da sürekli şikayet ediyoruz. Bir süredir işimden şikayet ediyordum. Geçen hafta iş yerimde bölüm değişikliği önerdiler ve yaptılar. Aslında önerdiler denilebilir mi bilmiyorum. Değişim yapacaklarını haber verdiler demek daha doğru olur.
Bunu söylemek istemiyorum ama eğer teknolojik aletlerden ve değişimden korkmaya başladıysanız yaşlanmaya başlamışsınız demektir. Teknolojik aletlerden halen korkmuyorum ama mevcut konumumu değiştirmekten çok korkmaya başladım:)
Sonuç olarak aslında sadece yan odaya , farklı bir birime geçmek bile çok gerilmeme sebep oldu. Bilinmeyen, farklı olan korkusu mu desem? Atalet kuralı mı desem? Ne olduğunu bilmiyorum ama huzursuz eden bir şey insanı.
İki gün önce de sabah işe giderken arabama arkadan çarptı bir araç. Çok can sıkıcı bir durum. Allahtan ufak hasarla kurtuldum ama arabamı servise vermek zorunda kaldım ve arabamın yerine ikame araç verdiler. Ona da hiç alışamadım. Ben ne ara bu kadar muhafazakar oldum? hiç bilmiyorum valla. Oysa ki her zaman esnek olunmasından , yenilikten yanayımdır. Ama artık eskisi gibi rahat değişiklik yapamıyorum. Alışkanlıklarıma körü körüne bağlanıyorum.
karma ile ilgili görsel sonucu
2 ay kadar önce ben bir arabaya hafif sürtmüştüm ve hemen telefonumu verdim. Konuştuk, zararını karşılayacağımı söyledim adama . Ama adam bir daha aramadı. Arasam mı acaba düşündüm ama adam aramayınca "önemli bir şey yoktu sanırım" diye düşünerek ve itiraf edeyim buna sevinerek konuyu kapattım. Ama işte 2 gün önce de bana çarptılar. İşte bunlar hep karma:) Karma ne, bilmeyenler için yazayım. Bizde ki "ne ekersen onu biçersin", "Etme bulma dünyası" . Yani yaptığını mutlaka yaşarsın.
Alışkanlıklarımız o kadar güçlü ki bizi onlar yönetiyorlar ve karma diye bir şey var:))) Sonuç cümlemi de yazdıysam yazıyı bitirebilirim artık:)

5 yorum:

  1. Yeni açılan restoranlara bile giresim gelmiyor benim. Ah ah .

    YanıtlaSil
  2. bence elinden geleni yapmışsın. aynısının benzeri başımıza geldi geçen. arabayı park ederken arka araca biraz sürttük. hiç bir şeyi yoktu aracın ama yine de telefon numaramızı yazıp bıraktık aracın üstüne. arayan olmadı. içim rahat :)

    YanıtlaSil
  3. Hayatımda Karmanın birçok izi var ve tamamen gerçek

    YanıtlaSil
  4. ben de mesela daha aktif olacağım bir firma istiyorum, daha çok yurtdşına gönderecek; ama her yurtdşı seyahati öncesi bi geriliyorum gitmek istemiyorum:) karma kesinlikle var o yüzden herkese iyilik etmeye çalışıyorum :D

    YanıtlaSil
  5. Karmaya inanmasam da, o kendini önüme çıkarıyor :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.