Öteki Taraf Filmi'nin Esinlendiği Film:) ve Aile Arasında

öteki taraf ile ilgili görsel sonucu

Hafta sonu Aile Arasında filmine gittik ailecek:))) Aslında ailecek sayılmaz oğlum eksikti. Artık 15 yaşına gelmiş bir adam olduğu için bizimle takılmıyor. Aslında onunda olmasını isterdim, film komikti çünkü. 
Aile Arasında filmine girmeden önce Özcan Deniz'in "öteki Taraf" filminin afişini gördüm ve merak ettim. Sonrasında eve gelince konusunu okuyayım dedim ve konu hem ilgimi çekti hemde "eeee dedim hani bunun devamı?" Yani konu çok merakta bırakacak şekilde anlatılmış. Sonrasında bu filmin 2011 İspanyo filmi "Hidden Face" filminden esinlendiğini okudum ve o filmi izledim. 
İlgili resim

Aile Arasında filmi güzeldi, çok güldük. İnsanları güldürmek çok kolay bir şey değil ve bence bu filmde bunu başarmışlar. Gülmek terapi gibi geliyor insana. O açıdan sevdim filmi. Mesajlar da güzeldi.
hidden face film ile ilgili görsel sonucu

Eğer Hidden Face filminin aynısıysa Öteki Taraf filmi, o filmi izlemeyi düşünenler yazının bundan sonrasını okumasınlar bence. Çünkü filmi anlatacağım:))))
Film başrol oyuncusu erkeğin sevgilisinin ona bıraktığı videoyu izlediği sahneyle başlıyor. Genç kadın sadece bir video mesajı bırakıyor ve ortadan kayboluyor. Adam 2 gün bu duruma çok üzülüyor, ağlıyor, içiyor falan ama 2 gün sonra barda tanıştığı Fabiana isimli bir kızla eve geliyor ve onunla yaşamaya başlıyor. Film bir yerden sonra geçmişe dönerek anlatıyor aslında ne yaşandığını. Adam bir orkestra yönetmek için başka bir ülkeden iş teklifi alıyor ve oraya giderken sevgisini de götürüyor. Bir ev kiralıyorlar ve kadın işini evden yürütüyor. Bir gün sevgilisinin çalıştığı yere gittiğinde onu bir kadınla içki içerken görüyor ve kıskanıyor. İlişkisini ve sevgilisinin onu sevip sevmediğini sorgulamaya başlıyor. Bu arada evi kiraladıkları kadınla aralarında dostluk gelişiyor ve o kadına bu sıkıntısını anlatıyor. Kadın da ona "istersen bunu test edebilirsin" diyor ve ona evin gizli bir odası olduğunu gösteriyor. Öyle bir oda ki burası evin diğer kısmı aynalardan görünürken öbür taraftan görünmüyor. Yani gizli bölümdeki kişi öbür tarafı görüyor ama normal kısımda görünmüyor . 
İlgili resim
Başrol oyuncusu kadın "Belen" sevgilisini sınamak istiyor. Bir gün ona bir video bırakarak bu gizli bölmeye geçiyor . Ancaaaak anahtarı almayı unutuyor aceleyle. Yani orada kalıyor ve sesini duyurmasının , oradan çıkmasının tek yolu öbür taraftan birinin anahtarla o kapıyı açması. Günlerce sesini duyurmaya çalışıyor ama tek yapabildiği su borularına vurarak suyun dalgalanmasını sağlamak ve çeşmeden bağırarak hafif bir gürültü yapabilmek. Sevgilisini yeni sevgilisi çeşmeyi açtığında bu sesleri duyuyor ve duş alırken suyun dalgalandığını fark edip adama evde hayalet olduğunu söylüyor. Ancak bir süre sonra evde yalnızken bunların sebebini araştırmaya başlıyor. Suyun dalgalandığını gördüğünde soruyor "Belen sen misin?" Belen de öbür taraftan borulara vurarak suyu dalgalandırıyor. "Öldün mü?" diye sorduğunda dalgalandırmıyor. Yani evet dediğinde suyu dalgalandırarak bir iletişim kuruyorlar.
hidden face film ile ilgili görsel sonucu
 Ondan öncesinde kız oranın anahtarını bulmuş ve boynuna kolye olarak takmıştı. Belen'in yönlendirmeleriyle kapıyı buluyor ve anahtarı takıp tam açacakken vazgeçiyor. Belen ortaya çıkarsa adamın onu terk edeceğini düşünüyor ve aynaya bakıp "üzgünüm Belen" diyor. Yani kadının orada olduğunu bile bile onu orada bırakarak  hayatına devam ediyor. Bu arada Belen'in oratadan kaybolmasını sorgulayan polis memuru Fabiana'ya aşık ve o adamdan ayrılmasını istiyor. Adamın iş yerinde flört ettiği kadınla fotoğraflarını getirip Fabiana'ya gösteriyor polis ve Fabiana Belen'i oradan çıkarmaya karar veriyor. Anahtarla kapıyı açıp giriyor ve Belen bir yatakta yatıyor. Onun öldüğünü düşünüyor ama Belen ona tuzak hazırlamış. Kafasına vazoyla vurup Fabiana'yı bayıltıp anahtarı da alıp odadan çıkıyor ve ülkesine geri dönüyor. Anahtarı ortalıkta bırakıyor ama neyin anahtarı olduğu belli değil ve adam öbür tarafı bilmiyor. Yani bu sefer öbür tarafta Fabiana kalıyor,  bu da filmin devamı olduğunu mesajını veriyor.
hidden face film ile ilgili görsel sonucu
Filmden çok etkilendim ve heyecanla izledim. Etkisinden de uzunca bir süre kurtulamadım. Ve filmin 2.si de var ama ben onu bulup izleyemedim. 
Ama adamın 2 gün üzülmesi, hemen birini bulması falan beni çok sinirlendirdi. Belen'e çok üzüldüm. Hem sevgilisinin onu sevmediğini hemen başkasını bulduğunu öğrendi hemde kilitli kaldı. Filmi izlerken acayip empati yaptım sanırım:)))) Zaten film psikolojik gerilim kategorisinde. 
Konu epey farklı geldi ve filmin işlenişi, oyuncular falan benden tam not aldı. Bu kadar anlattıktan sonra hala izler misiniz bilmem ama:))))
Ama anlatmakla izlemek farklı şeyler. İzlemenizi tavsiye ederim.

7 yorum:

  1. Öteki tarafı izlemedim ama Aile Arasında filmini izledim ve çok beğendim. Eğlenceliydi. Umarım Gülse Birsel yazmaya devam eder.

    YanıtlaSil
  2. Çok gerilimli bir filme benziyor :)

    YanıtlaSil
  3. Bende merak uyandıran 2 film.. Kesinlikle ikisini de izlemek istiyorum. Zaten gülse Birsel bir efsane..

    YanıtlaSil
  4. Aile Arasında'yı önceki gün izledim. Öteki Taraf'a da hiç dikkat etmemiştim ama şimdi siz anlatınca orjinal filmi merak ettim.

    YanıtlaSil
  5. ahahahaaaa :)) Öteki taraf filmini izlemeyi düşünüyordum ama yine de seni okudum. Tırsıyordum bir taraftan bir taraftan da bizimkiler ne kadar gerilim yaratabilirler ki diyordum...
    Okudum rahatladım ama ben yine de izlerim bu filmi :))
    Aile arasında filmine benim de gitmem lazım...

    YanıtlaSil
  6. Filmin konusu çok ilgi çekiciymiş. Hemen izleme listeme ekliyorum. Teşekkürler :-)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.