Başlangıç - Dan Brown

başlangıç dan brown ile ilgili görsel sonucu

Dan Brown'ın yeni kitabı Başlangıç'ı bitirmek üzereyim. Kendimi yorum yapabilecek düzeye gelmiş hissediyorum. Öncelikle kesinlikle çok başarılı bulmakla birlikte Dan Brown romanlarında ki klasik olayların bu kitapta da olduğunu ve biraz kendini tekrarladığını düşünmeden edemediğimi söylemek zorundayım. Ama sonuç olarak biz insanız ve belli başlı özelliklerimiz var, dışına çıkmamız çok kolay olmuyor. Belki de çok ta çıkmak istememiştir . "İyi böyle" falan demiştir. Bilemedim şimdi. 
Kitabın ana karakteri yine , tabi ki Profesör Langdon. Bu kitapta ki rol arkadaşları da Edmond Kirsh isimli eski bir öğrencisi olmakla birlikte şimdinin yeni milyarderi, dahi bilim adamı ve fütüristi. Bir de kadın olmalı tabi. Kadın da İspanya'nın yeni kralının nişanlısı Ambra Vidal. 

İlgili resim
Kitap çok iddialı bir şekilde Edmond Kirsch'in "Nereden geliyoruz, Nereye gidiyoruz?" sorularına cevap verecek bir sunumu olduğunu ve bu sunumun günümüz dinlerinin sonu olacağını söylüyor. Peki iddialar gerçekten sarsıcı mı? Aslında çok ta değil tabi ama hayal kırıklığına uğramadım ben. Yani herkesin tahmin edebileceği şeyler ama bilimsel alt yapıyla desteklenmiş. Ama açıkçası ben hayal kırıklığına uğrayacağımı düşünüyordum. Yani gönlümü aldı sonunda benim:))))
başlangıç dan brown ile ilgili görsel sonucu

Kitaptan alıntılara geçmek istiyorum . Altı çizilecek cümlelerden en etkilendiğimden başlayaraktan:)))

*Yapay zeka Winston: "Evet, bilgisayarlar hiç vazgeçmez. Hiç hüsrana uğramadan trilyonlarca kez başarısız olabilirim. Bir problemi milyarıncı kez çözmeye çalışırken de ilk seferki enerjimi kullanırım. İnsanlar bunu yapamaz".

*Bilim ile din rakip değildir. Onlar aynı hikâyeyi anlatmaya çalışan farklı dillerdir. Bu dünyada ikisine de yer var."

*Sevgi bir başka alemdendir. Sipariş üzerine üretemeyiz. Ortaya çıktığında bastıramayız. Sevgi karar verebileceğimiz bir seçim değildir.

*"Düşmanlarınız mı var? Güzel. Demek ki hayatta bir şeylerin mücadelesini vermişsiniz."-Churchill

*"İnsan şeytanın sesini dinledikçe Tanrı'nın dediklerini daha iyi anlayabilir."

*"Hangisini tercih ederdiniz? Dinsiz bir dünya mı? Yoksa bilimsiz bir dünya mı?"

*Cesede hiç konuşmadan bakan grup çember halinde duruyordu. Sonra, dünyadaki diğer gençlerin yapacağının aynını yaptılar. Telefonlarını çıkartıp arkadaşlarına göndermek için fotoğraf çekmeye başladılar.

*Kurallarla yaşayanlara herkes saygı duyar.
" Vicdanın kılavuzun olsun. Önünü göremediğinde sana yolu kalbin göstersin. "


"Antik insanlar çevrelerinde anlayamadıkları boşluklar oluştuğunda bunları tanrılarıyla kapatırlardı."



* Başarı, şevkini hiç kaybetmeden bir başarısızlıktan diğerine geçebilme kabiliyetidir..
Winstod Churchill


*Tarih boyunca ...özellikle de tanrılarının tehdit edildiğini hissettiklerinde dünyanın en tehlikeli insanları din görevlileri olmuştu.

4 yorum:

  1. Dan Brown'u seviyorum, kitapları ara kitap olarak iyi geliyor.
    Bu kitabı henüz almadım, alamadım elim gitmedi henüz kitaba.
    Bekliyor sırasını sanırım. :)

    YanıtlaSil
  2. kitabı ben de bitirmek üzereyim ve etkilendiğimiz cümleler hayli benzer cümleler. Aynı satırları başka gözle okumak kesinlikle bakış açısını olumlu etkileyip zengileştiriyor.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Dan Brown ve aksiyonu bol hikayelerini özlemiştim :)

    YanıtlaSil
  4. canııım geldim geldim :) iyi böyle demiştir :D evet tarzı böyle yapacak birşey yok ama ben de Dan Browna katılıyorum "iyi böyle" :)
    Yapay Zekalardan korkmay başladım ben ama:(

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.