Taşınma Esnasındaki Farkındalıklarım

taşınmak komik ile ilgili görsel sonucu
Son 2 haftadır taşınma olayı yüzünden uzak kaldım buralardan. Evde bilgisayarın şarj aletini bulamadım , Murphy iş başındaydı yine:), "aradığın şey en son açılmamış kutudadır:)".  Taşınmaların en önemli faydası bence evde güzel bir atma- temizleme yapması. Yani gündelik hayatın düzeninde dönüp bakmadığınız , bir yerlere kaldırıp yıllardır kullanmadığınız eşyalardan kurtulmak için harika oluyor. Basit ve mutlu yaşam sloganını hayata geçirme fırsatı oluyor. 
Her taşınma dönemimizde "resmen çöp ev olmuşuz" diyorum:)))) Ve bir daha bu kadar biriktirmemeye karar veriyorum. Ama tabi aynısı olmaya devam ediyor. Haaa birde her taşınmadan sonra " en az 10 yıl taşınmayacağım artık" diye de bir repliğim var:))))
Birde şunu fark ettim ki bende biraz simetri, biraz düzen hastalığı var. Her zaman titiz ev kadınlığı muhabbetiyle dalga geçerim aslında. "ay ben şöyle temizim, böyle titizim vb...." diyen kadınlara "eeee aferin, ne oldu madalya mı verdiler sana?" derim içimden yüzlerine karşı:)))) Ama bende biraz düzen manyağı mıymışım ya:))) Yani şöyle diyeyim dağınıklık beni çok strese sokuyormuş. Mobilyaların bir kısmı geç geldiği için bir türlü kutuların ortadan kalkmaması beni çıldırttı. Sonra geldiler de yerleştirip dağınıklığı ortadan kaldırınca huzura erdim. 
taşınmak komik ile ilgili görsel sonucu
Bu arada Ezgi kurabiye Arda kek yapmamızı istediler birde:)) "Şimdi hiç sırası değil" dedim yazık "ne zaman müsait olursun anne?" diye benden randevu almaya çalıştılar:)))
Birde perdecilerin 2 haftadır gelmemesi konusu var ki hiç sormayın. Neden kimse işini doğru dürüst yapmıyor ki bu ülkede diye düşünmeden edemiyorum. Söz verildiği zamanda her şey hazır olmalı. Ben mi çok kuralcıyım, olması gereken zaten bu değil mi? bilmiyorum. 
Mesela İstikbal Mobilya yemek masası ve konsol getirip monte etti. Onlar zamanında getirdiler ama yanlış TV Ünitesi getirmişler. Eşime bunu söylediğimde bana "şaşırdık mı?" dedi:( Ne acı bir durum oysaki . O kadar alışmışız ki insanların işlerini düzgün yapmamasına artık şaşırmıyoruz bile:( Birde montaj sonrası kutuları, çöplerin bir kısmını bırakıp gittiler. Şikayet edecektim ama bilgisayarımın şarjı yoktu. Aradan zaman geçince de "amaaan boşver sanki hiç bir şey fark edecek mi?" diye düşündüm. Zaten ne geliyorsa başımıza bu boşverlerden geliyor. Hepimiz şikayet etsek, uğraşsak kalite artar.
taşınmak komik ile ilgili görsel sonucu
Bir taşınmanın daha sonuna gelip yerleştiğimiz için çok mutluyum. Taşınmak zor iş arkadaşlar, taşınanlara, taşınacak olanlara allah kolaylık versin.


15 yorum:

  1. Taşınmak gönülsüz detoks oluyor, zoraki oluyor ama iyi ki dedirtiyor. Taşıma işi yapanlar, abla sen hiçbir şey toplama deyip sonra da ne varsa elleriyle kolilerin içine boca etmeyi hizmet sanıyorsa ne yapmalı? Her şeyi kendin toplayıp yorulmalı ama ilk karikatür olasılığına da bir çözüm bulmalı. Yeni eviniz hayırlı, huzurlu olsun inşallah

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten taşınmak ferahlatıyor. Hele ben İstanbul'a taşınıp da kocaman gömme dolaplarımdan uzaklaşınca neler neler attım :)

    Güle güle oturun evinizde, huzurla, mutlulukla ve sağlıkla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizide bu gömme dolaplar mahvetti Handan:))) Teşekkür ederim güzel dileklerin için.

      Sil
  3. Güle güle oturun.Biz de Enza mobilya ile cebelleştik bu kış.Şikayet ettim sonuç ;klişe bir cevap ve bildiklerini okumak, oldu.zihniyet değişikliği lazım toplumca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Mehtap. Sonuç alamamak insanı çileden çıkarıyor ama hepimiz tepkimizi gösterirsek , kimse uyarılmaktan, şikayet edilmekten hoşlanmaz. Yani hiç bir şey değişmedi diye düşünmeyelim, az da olsa kendilerine çeki düzen verirler.

      Sil
  4. geçmiş olsun diyorum, taşınmak beni korkutmuştur hep, taşınamıcam derim; üniversiteden eve dönerken bile bir zorlandımm, hele onu atsam mı lazım olurmu ki derken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Meltem. Sorma, atılacakları 50 kere düşünüp bir türlü atamayınca "amaaan boşver" deyip attım hepsini:))

      Sil
  5. Ay o madalya işini annem çok söyler bana''kızım biz yaptık yaptık ta madalya mı taktılar sanki''diye...Şu an memlekette annem,kulaklarını çınlatmış olayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Madalya sembolik bir şey asıl olan takdir mi görüyorsun sanki demek istiyor annen. Bende öyle demek için söylüyorum. En nankör, en değeri bilinmeyen meslek ev hanımlığı bence.

      Sil
  6. Biz en az yirmi kez yaşadık o taşınma olayını:) Söz verip tutmama hususu ise nefretlik. Güle güle ve uzun oturmalar dilerim yeni evinizde. Ne de olsa kırılan dökülen oluyor az da olsa:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim 6. taşınmamız evlendiğimizden beri ve çok sık olduğunu düşünüyordum Kaystros:))) 20 taşınma çok zor olsa gerek.

      Sil
  7. Yazıyı eğlenerek okudum ama yaşasaydım bu durumları sinirimi nasıl dizginlerdim bilemiyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Beni de deli ediyor bu insanların işlerini düzgün yapmaması işi.Burada da aynı.Hatta bazen 'niye hep bizim ailenin başına geliyor neden bizim işlerimiz hep yalnış' derken buluyorum kendimi.
    Bir daha taşınmaman dileğiyle :D

    YanıtlaSil
  9. canımcım güle güle otur
    ohhh misss
    fazlalıklardan kurtulmuşsundur
    yeni ev yeni bir hayat gibi
    seviyorum ben
    Allah güle güle oturmak nasip etsin
    tatilden sonra eve bekliyorum seni şöyle oturup uzun uzun sohbet edelim ne dersin?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.