Kul plan yapar Tanrı Gulermis


Dün sabah evden çıkarken Bahçeli Ev satın almak için ev bakmak niyetindeyik.  Benim çocuklarım Bahçeli evi köpek besleyebilmek için istiyorlar. Bende köpek severim ama uzaktan :))) yani köpeklerden korkarım biraz(biraz az oldu biraz:)))) Neyse efendim annelik bu çocuklarım için katlanırım sevmeye çalışırım dedim ve kabul ettim Bahçeli Ev fikrini. Yalnız burada bir şeyi belirtmeden geçemeyeceğim . Arkadaş o ev fiyatlarına ne olmuş öyle , resmen uçmuş . Hani ekonomide durgunluk vardı , hani piyasalar kötüydü.  Yok öyle bir şey . Hiç kimse burnundan kıl aldırmıyor valla.
Neyse efendim konuyu dagatmayayim , bir sürü ev baktıktan sonra açıkınca yemek yemeğe gittik.  Ben köfte yedim çocuklar ve eşim lahmacun yediler.  Yaklaşık 2 saat sonra oğlum kusma başladı ama kustu bitti olmadı . Sürekli olarak Afedersiniz öğürdü .İçi dışına çıktı bebisimin. Acile gittik eve gitmeden. Tedavi yapıldı ama hiç değişen bir şey olmadı . Sonra apandisit teşhisi koydular ve acil ameliyat dediler. Ve ameliyat oldu çok şükür şimdi iyi.
Ama biz dün sabah ev bakıp geri döneriz diye çıktığımız eve hala dönemedik. Yani demem o ki otomatige bağlıyoruz hayatı ve hep planldığımız gibi gidecek sanıyoruz ama hayatın bizimle ilgili başka planları olabiliyor. Ve hepsi insanlar için . Hayat sürprizlerle dolu. Hep güzel sürprizler olsun dilerim.

Böyle zamanlarda hayatta sizin için gerçekten neyin önemli olduğunu daha iyi fark ediyorsunuz. Dürtüyor sanki hayat farkındalıklarının artması için .  Durtmeden bilelim sevdiklerimizin kıymetini . Kaybetme korkusu sevgiyi canlı tutarmış.  Aslında hepimiz birbirimizi bir gün kaybedecegiz . Ölümlüyüz sonuçta .
Yani diyorum ki otomatige bağlamayın hayatı , sevdikleriniz her zaman iyi,sağlıklı ve yanınızda olamayabilirler . Çok sevdiğim bir söz vardı kimin bilmiyorum "Her gününüzü hayatınızın son günü gibi yaşayın . Birgün haklı cikacaksînız".  

18 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun,Allah hep sağlıklı günler göstersin inşallah.Ev de olur,köpek de.Sağlık daim olsun.İnşallah dilekleriniz berçek olur tez zamanda ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sevda. Amin. Kesinlikle sağlıklı olmadıktan sonra hiç bir şeyin anlamı yok.

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun:( ben de lahmacun mu zehirledi diye düşündüm okurken...:( bahçeli ev ne kadar güzel, benim kedim olduğu için hayalim ama hayal, tabii mümkün değil, hayırlı olsun şimdiden yine şanslısınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Bizde önce öyle sandık hatta eve gonderiyorlardı ki ateşi çıkınca bırakmayıp araştırdılar. Bizim içinde hayal sanırım Bahçeli Ev çok pahalı çünkü .

      Sil
  3. Geçmiş olsun, şifa diliyorum. Apandisit basit gibi görünen, tehlikeli bir durum. Kısa sürede sağlığına kavuşur inşaallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler . Amin inşallah çabucak iyileşir. Her hastalık zor en basiti bile

      Sil
  4. Ne kadar doğru şeyler yazmışsınız. Büyük geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  5. Ucuz atlatılmış neyse ki. Geçti geçti oğluşa..

    Can çocuklarla futbol oynarken topa basıp düşmüştü. Nerede düştüğünü hatırlayamadığı o an ben de bütün planların, hayallerin nasıl da pamuk ipliğime bağlı olduğunu hissetmiştim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Handan. Kesinlikle çok doğru pamuk ipliğine bağlı hersey aslında

      Sil
  6. Çok çok geçmiş olsun. Son cümlene bayıldım sanki yarına çıkacağımızın garantisi varmı? O yüzden kimseyi kırmak üzmek istemem :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Gizem. Çok iyi yapıyorsun değmez kimseyi uzmeye . Keşke hep hatirlayabilsek

      Sil
  7. Büyük geçmiş olsun. Hayat tüm hızıyla devam ederken inişler-çıkışlar yaşıyoruz. Ama öğreniyoruz, yeniden uyum sağlıyoruz, kabulleniyoruz.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun Makbule Hocam. Hep düz çizgi olsa hayat çok sıkıcı olurdu.

      Sil
  8. Öncelikle geçmiş olsun. Oğlunuzun şimdi iyi olmasına sevindim. Bahçeli ev düşüncesi her zaman içimi ısıtmıştır. Şimdi minik bir bahçemiz var deyim yerindeyse yoktan var ettiğimiz. İçinde de 10 kadar kedimiz var, hem hayat mücadelelerine destek oluyoruz hem de minnoş minnoş seviyoruz. Umarım bir gün biz de büyük bahçeli ev arayışına girebiliriz, köpeklerimiz de olur :)

    YanıtlaSil
  9. Canim cok gecmis olsun cok uzuldum. Dedigin gibi planlar tutmuyor. Hayat su misali akip giderken yolu kendi kendine cevirebiliyor. Neyseki iyilesmis buna cok sevindim. Hayalleriniz de gercek olur insallah. Cok opuyorum😘😘😘

    YanıtlaSil
  10. Hayat gerçekten bazen dürtüyor bizi kendimize gelmemiz ve sevdiklerimizin kıymetini bilmemiz için. Çok büyük geçmiş olsun.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.