Bir Film: Uyuyana Kadar

 
Merhaba
Dün gece bu filmi izledik. Türü gerilim diyebilir miyiz? Bence deriz valla bayaaa gerildik izlerken ve hep merak ettik.Filmin sonuna kadar neredeyse katil kim anlamıyorsunuz. Çok ipucu vermeden şöyle diyebilirim ki katil demek doğru olmaz başarısız bir öldürme girişiminde bulunmuş kişi. Tabi başarsaydı katil olacaktı. O zaman katil diyebiliriz . Rastgele seçtim bu filmi. Konusu ilgimi çekti. Son dönemlerde bu tarz epey bir film izlemiş olmama rağmen ilgimi çekmesi ilginç aslında:) 
Bu tarz izlediğim ilk film "Bu gün Aslında Dündü". İkinci film "İlk 100 Öpücük" ve sonra da "Yarının Sınırında" en son da bu film.
Nicole Kidman her sabah uyandığında yaşadığı her şeyi en baştan hatırlıyor. Yani aslında 40  yaşında olmasına rağmen zihni  20'li yaşlarına dönüyor ve yaşadığı hayatı, şu an da içinde bulunduğu durumu her sabah yeniden öğreniyor.Eşi her sabah ona yaşadıklarının kısa bir özetini anlatıyor ve işe gidiyor. O işe gittikten sonra ev telefonları çalıyor ve adının dr. Nash olduğunu söyleyen birisi ona kamerayı bulmasını söyliyor. Kamera da her akşam ertesi güne kendine hatırlatma videoları çekiyor. Onları izleyip doktorla buluşuyor. Doktorla görüşmeleri sırasında 10 yıl önce saldırıya uğradığını ve ölmek üzereyken bulunduğunu, kafasına defalarca aldığı darbeler yüzünden 10 yıldır her sabah hafızasının 20'li yaşlara döndüğünü öğreniyor ve ona bunu yapanın kim olduğunu bulmaya ve iyileşmeye çalışıyor. Bu arada kime güveneceğini de bilmiyor.
  
Film de mantıksız bulduğum yerler olsa da farklı bir film . İzlenilebilir. Çocuğunun olduğunu öğrendiği sahneler  de epey duygusal. İMDP Puanı 6,2 . O kadar eder mi bilemedim şimdi. 
Filmden aklımda kalan oğluyla her sabah yaptıkları konuşma: Nicole Kıdman her sabah uyandığında oğluna diyor ki "uyandığında ilk ne düşünüyorsun" Oğlu da "kahvaltıda ne var" diye düşünüyorum. Peki sen ne düşünüyorsun anne?" Annesi de "bakalım bu gün heyecan verici neler olacak hayatımızda diye düşünüyorum" diyor. Çok sevdim, hatta bayıldım ve öğrendiğimiz kelimeyi cümle içinde kullanmak içinsabırsızlanıyorum:)

8 yorum:

  1. Ben sırf Colin için bile izlerim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Colin çok iyiydi Lady ama yaşlanmış :(

      Sil
  2. :)))) ızlenebılır ıse pıkı tesekkurler...

    www.kuzununannesi.com

    YanıtlaSil
  3. Romanını okuduğumda mutlaka filmi çekilmeli demiştim kardeşime:) Okurken bile son derece geren bir kitap, filmi de güzeldir eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabını da okusaydım keşke filminden daha iyidir bence kitap.

      Sil
  4. ben de sevdim filmi
    izlemediysen
    kayıp kız ı öneririm

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,

    Flmi merak ettim en kısa sürede izleyeceğim

    sevgiler
    Şafak

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.