Hayat Güzeldir

Selamlar
Bu gün size epey eski ama çoooook güzel bir filmden bahsetmek istiyorum. İnsanın ruhuna dokunabilen başarılı bir film. 

     Yıllar önce üniversitede okurken arkadaşlarla sinemaya gitmeye karar verdik. Üç kişiydik sanırım ve diğer ikisi istediği için girmiştim bu filme. "Amaaan İtalyan filmiymiş" diye burun büktüğümü hatırlıyorum. Ama kızlarla dedik ki "güzel değilse yarısında çıkarız" diye de konuştuğumuz ama bayılarak izlediğimiz bir filmdi.
Hatta filmi izledikten sonra 1 hafta kadar gülümseyerek dolaştığımı ve "ayyy çok güzeldi" dediğimi hatırlıyorum.

    Kendinizi mutsuz hissettiğinizde, depresyona girmeye niyetlendiğinizde falan bu filmi izleyin derim Kesin depresyondan falan çıkarsınız hatta kendinize "ben ne nankör bir insanım, insanların yaşadıklarına bak benim şikayet ettiğim şeylere bak" bile diyebilirsiniz ki ben dediğimden biliyorum.

    Aslında film yine Yahudi Soykırımı, Nazi Kampları gibi çok işlenmiş bir konudan bahsediyor. Shindler'in Listesi filmini de beğenmiştim ama bu bir numara bence.

   Başrolde ki adam yahudi ve İtalya'ya akrabalarının yanına geliyor. Yahudi olmayan bir kadınla evleniyor ama kadına olan aşkı da çok güzel. Sonra bir çocukları oluyor ve savaş çıkınca Alman Askerleri yahudi avına çıktıkları bir gün adamı dükkanından alıp apar topar trene bindiriyorlar. Adam oğlunu bırakmak istese de izin vermiyorlar. Eşi bunu öğrenir öğrenmez tren istasyonuna gidiyor "sen yahudi değilsin gelme" diyorlar  ama kadın "eşim ve oğlum o trende" diyerek trene biniyor. Sonra bunları bir kampa götürüyorlar. Baba ve oğul aynı yerde anne farklı bir yerde kalıyor. Adam çocuğuna bunların hepsinin bir oyun olduğunu,yarışma olduğunu ve eğer kazanırlarsa ödülün kocaman tanklara binmek olduğunu  anlatıyor.
Daha fazla anlatmayayım ama film de aile sevgisini sanki canlı bir şey gibi hissediyorsunuz. Çıktığımda ağlamaktan gözlerim şişmişti. Oyuncular da çok iyiydi hatta başrolde ki Roberto Benigni süper ötesiydi.
  Yani çok tavsiye ederim:))))
 Ayrıca film 3 dalda oscar ödülü almış(En İyi Yabancı Film, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Müzik olmak üzere).



14 yorum:

  1. Gerçekten çok etkileyiciydi. İnsanın ne koşulda olduğu değil içinin nasıl olduğunun önemi ancak bukadar güzel anlatılırdı. Benimde favorim bu film.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle mutluluk. Bizimlasın sende:)))

      Sil
  2. En sevdiğim filmler sıralamasında ilk 3'te filan:) Gerçekten çok güzel, çok derin bir film. Özellikle o ilk yalan çeviri sahnesi:) Askerin söylediklerini anlamamasına rağmen oğluna oyunu anlatıyormuş gibi anlatması... Çok şey var ama ben de yazmayayım izleyecek olanlara haksızlık etmeyelim:) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Fidan ben de o sahneye bayıldım. Bir de karısına müzik dinlettiği sahne çok güzeldi.

      Sil
  3. İtalyanca öğrenirken öğretmenim bize bu filmi izletmişti. Bayılarak izlemiştim bende. Sulu gözlü olan ben, filmin başından sonuna kadar kimseye aldırmadan sınıfta ağlamıştım. Izlenmeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağlamayan varmıdır Yeşeren Yaprak. Hiç ağlamayan bile en son sahnelerinde artık tutamamıştır kendini.

      Sil
  4. Hatirliyorum bu filmi, iyiydi gercekten ama tabii cok da üzücü. Oscar ödüllerini hic unutmam, her yerde nasil ziplayip atlayip ödülünü aldigini konusuluyordu ozamanlar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa ben bilmiyordum öyle yaptığını viva ama adam sonuna kadar haketmişti bence ödülü.

      Sil
  5. Izlemediyseniz Cizgili Pijamali Cocuk u da izlemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda izleyeceğim keşke gerçek olsa. Teşekkürler tavsiye için.

      Sil
  6. günlerce etkisinde kalmıştım blog keşif etkinliğinden geliyorum banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar :) bloğunuza pembemakyajçantam'ın blog keşif etikinliğinden ulaştım ve takibe aldım. Benim bloğuma da beklerim, sevgiler :)
    bakimliginepig.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baktım da ben zaten seni takip ediyormuşum Bakımlı Ginepig sende bana hoşgeldin:))

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.