MİM: 2020'den Neler Bekliyorum?

2020 ile ilgili görsel sonucu

Sevgili blog arkadaşım hayat yazıyor beni mimlemiş. Uzun zamandır mim yapamıyordum. Davete icabet etmek lazım.
2020'den neler bekliyorum? diye düşününce 2019 nasıl geçmiş diye düşünmeden edemedim. Mutluluklar, sevinçler, hayal kırıklıkları. En çok da ilişkilerde yaşadığım hayal kırıklıkları baskındı sanki bu yıl. Demek ki beklentilerimi yüksek tutmuşum 2019'da. İnsan hata yaparak, hatalarından ders alarak gelişir. Ve bu hataların sonucunda düşünmek gerekir dersleri. "Bu neden benim başıma geldi?" "Ne mesaj vermek istiyor?" vb.... gibi sorular sormalıyız ki kendimize ne demek istediğini anlayalım ve kendimizi o yönde iyileştirelim. Yoksa aynı hatayı anlayana kadar yapmaya devam ederiz ve "bu neden hep benim başıma geliyor?" diye sormaya devam ederiz. 2019 benim için defalarca yaptığım bir çok hatamla yüzleşme yılı oldu diyebilirim. Epey canım acıdı, anlamak istemeyip tekrarladığım hatalardan ve beklentilerden. Yüzleşmek zor bir şey, kendi hatanı kabul etmek, sorumluluğunu almak. Bu yıl epey yüzleştim, sorumluluk aldım diyebilirim.

2020 ile ilgili görsel sonucu

"2020' de her şey harika olacak, o hataları bir daha yapmayacağım, beklentilerimi sıfırlayacağım" gibi bir cümle kuramıyorum tabi ki. Değişen sadece sayılar , biz halen öğrenmeye , gelişmeye devam edeceğiz. Yaşadığımız müddetçe mücadeleye devam.
2020'den bireysel beklentilerim daha farkında ve huzurlu bir yıl olsun, hayallerimi gerçekleştirmek için çabalamaya devam edeyim, çocuklarım , eşim, ailem hepimiz sağlıklı olalım. Toplum olarak beklentim ise kriz sıkıntılarının geçmesi, işsizliğin azalması, herkesin ekonomisinde iyileşme olması diyebilirim. İlk aklıma gelenler. Toplum mutlu olursa bireyler mutlu olur. Ya da tam tersi bireyler mutluysa toplum mutlu olur daha doğru sanki:)
Toplum olarak daha bilinçli olmaya çok ihtiyacımız var. Kitap okumaya, öğreneceğimiz şeyler izlemeye , bir birimize daha nazik ve anlayışlı olmaya ihtiyacımız var. Umarım 2020'de bu konularda aydınlanmalar yaşarız:)
Değişen sadece rakamlar, zihinler değişmeli . 2020 yılı ve sonrası için "Aydınlanma Zamanları" dendiğini okumuştum. Umarım güzel şeyler olur. Herkes için şimdiden mutlu yıllar dilerim.

Kimleri mimliyorum? Oytunla Hayat ,Bir ,Mavianne

13 yorum:

  1. her şey güzel olacak inandıkça çaba gösterikçe güzel şeyler olacak belki tam olarak hayale eettiklerimiz hayal ettiğimiz şekilde değil ama ben bizim için hayırlı olan şekilde olacağına inanmayı tercih ediyorum mutlu oluyor insan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkürler, inanç olmazsa hiç bir şey olmaz. İnandığımız şey gerçekliğimiz olur.

      Sil
  2. Daha çok kitap daha çok film, hayata daha geniş açıdan bakabilmek içim kendimizi yükseltmemiz gerekiyor.

    Ben de ebelenmişim, hımmm, düşğneyim bakiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru söylüyorsun Handan, sen de yap okuyalım:)

      Sil
    2. Deminden beri beni birisi mimlediydi, kimdi o diye aranıyorum, iyi mi, valla bunadım :)

      Sil
  3. Yeni bir yıla hep iyi şeyler ümit ederek girelim, ailemiz için, ülkemiz için, dünyamız için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut ve inanç her şeyin temeli, teşekkürler.

      Sil
  4. İnşallah her şey istediğiniz gibi olsun

    YanıtlaSil
  5. İnşallah her şey gönlünce olur canım. Yeni umutlar, yeni yılla birlikte gerçek olsun inşallah:)

    YanıtlaSil
  6. ay işallah hepimiz aydınlanalım özellikle millet olarak :)

    YanıtlaSil
  7. Dileklerinizin gerçek olacağı güzel bir yıl diliyorum :)

    YanıtlaSil
  8. evet mimledim de bir daha buralara giremedim herhalde on gündür sürekli gelen gidenle uğraşıyorum şimdi milleti gönderince doktorlarla uğraşıyorum eşimin ayak parmağı kırıldı ve iki ay olacak hala sorun var oysa alçıya bile almadılar basit dediler ona geçmiş olsuna gelenler ev işleri dış işler derken okumak yazmak hak getire ancak dönebildim. bu nedenle 2020 önce sağlıkla gelsin hatalarımızı fark edip keyifle büyümeye çevirebilme şansımız olsun dilerim mimi yazdığın için ayrıca teşekkürler Kadriye Hanımcım:)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.