Nostaljik Pazartesi- Mutluluğun Kiloyla İlgisi Yok

Nostaljik Pazartesi son dönemin tbt'sine karşılık geliyor diyebiliriz. Sosyal med
yada özellikle instagram da perşembe günleri ama biz blogcular bunu teee seneler önce başlatmıştık:)
Bu yazıyı 21.04.2017'de yazmışım. Halen aynı şeyleri düşünüyorum tabi ki, hatta az bile yazmışım:)))
Mutluluğun Kiloyla İlgisi Yok

Aslında mutluluğun dış etkenlerle ilgisi yok. İçten gelir mutluluk. Mutlu olmak öğrenilebilir ayrıca. Yani bakış açımızı değiştirerek , olumluya odaklanarak, küçük şeylerin tadına vararak, yaşadığın an'da olarak mutlu olabilirsiniz. 
Gülmekten poz veremedi
Fotoğraftaki güzel bayan, büyük beden mankeni Ashley Graham. Sıfır beden akımına karşın acayip iş yapıyor. Bende acayip destekliyorum kendisini. 
Çünkü ben kadınların bedenleri üzerindeki baskılara, ideal ölçülere karşıyım. Haaa diyeceksiniz ki "sen neden zayıflamak istiyorsun o zaman?". Cevap veriyorum ; "ben sıfır beden dayatmasına, ne kadar zayıf o kadar güzel düşüncesine karşıyım". İdeal kiloyu savunuyorum. Yani asla sıfır beden olmak istemem, Allah korusun. 
Hürriyette "Gülmekten poz veremedi" haberini okuyunca yüzümde bir tebessüm belirdi.Aklıma bir araştırmayı getirdi bu haber. Erkeklere 100 tane fotoğraf göstermişler ve "hangi kadının daha çekici olduğunu " sormuşlar. Sonuç olarak fiziksel olarak kusurlu olmasına rağmen erkekler gülümseyen kadınları çok çekici bulmuşlar.
Büyük beden mankeni Graham hem kendisi gülmekten poz verememiş hem de yaptığı espirilerle çekim yapan ekibi kahkalara boğmuş. Kendinden hoşnut insan örneği. Yani kaç kilo olursanız olun kendinizden hoşnut olmanızdır önemli olan ve bu hoşnutluğun kriterleri toplumun baskıları olmamalı. Farkında mısınız bilmem ama bu kriterler gittikçe acımasızlaşmaya başladı. Mükemmel vücutlu, mükemmel anne, mükemmel  her şey olmak zorundasınız. Çıta gittikçe yükseliyor. 
Gülmekten poz veremedi
Bizim toplumda  söylenen bir söz vardır "fesatlığından kilo alamıyor". Bu haber birde bana bunu düşündürttü.   İş yerinde benim gibi hafif balık etli bir arkadaşımla mutlu insanların hafif kilolu olduğunu, saf ve iyi niyetli olduklarını falan konuşuyorduk bir gün. Zayıf bir arkadaş geldi o anda odaya ve konuştuklarımıza kulak misafiri oldu. "Ne yani siz şimdi bana fesat mı diyorsunuz?" dedi. Bizde kahkalarla gülerek "yoooo biz demiyoruz toplum diyor" dedik. O da bize "kilo veremiyorsunuz züğürt tesellisiyle kendinizi avutuyorsunuz" dedi. Sonra ondan nefret ettik işte bizde:)))))
Yani demem o ki arkadaşlar kimsenin standartlarına uymaya çalışarak kendinizi hırpalamayın. Nasılsanız şu an, bu halinizle güzelsiniz. Hiç kimsenin size kendinizi kötü hissettirmesine izin vermeyin. Birisi sizi bu konuda eleştirirse eğer şunu bilin ki tamamen kendi hakkındaki olumsuz düşüncelerini size söylüyordur. Yani size kilo almışsın diyorsa o kendisinin kilo aldığını düşünüyordur. Kötü görünüyorsun diyorsa kendisinin kötü göründüğünü düşünüyordur" Kişisel algılamayın yani konunun sizinle bir ilgisi yok:)))))

7 yorum:

  1. Herkes birbirinden özel ve farklı yaratılmış. Standart kalıplara girmeye gerek yok. Çok haklıydı yazınız :)

    YanıtlaSil
  2. Geçenlerde izlediğim başını çarptıktan sonra kendisini zayıf gören kızın hikâyesi geldi aklıma. Kendini öyle gördüğü için bir anda hayatında her şey değişmişti. Biz de öyle görsek kendimizi.

    YanıtlaSil
  3. ha haaaa genelde şişman insanlar daha mutludurlar, barışıktır, çok gülerler. ama tabisideeee mutlulukla kilo çok bağlantılı. ince ve fit insanların kendine güveni daha çoktur, kendilerini daha iyi hissederler. hayatın içinde daha hareketlidirler çünküü. incelik hafiflik getiriyoo hafiflik de aktivite :)

    YanıtlaSil
  4. Bence de mutluluk kalıplarla alakalı değil. Nice zayıf insanlar vardır ve mutsuzdur. İnsan kendisiyle barışık olacak önce. Kiloluyum diye kendini koyvermeyecek bana göre. İnsan her halde bakımlı ve güzel olabilir ve çok da mutlu :)

    YanıtlaSil
  5. Ashley Graham i ben de çok beğenirim ve haklisin canim mutluluk sadece kiloya bağli değil hayatin binbir rengi var 😊

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.