You Dizisi

you dizisi ile ilgili görsel sonucu

Netflix'te görüp merakla başlayıp 2 günde bitirdim bu diziyi. Ama açıkçası ne anlatmak istediğini, amacının ne olduğunu anlayamadım. 
Sosyal medyanın çok tehlikeli olduğunu mu anlatmaya çalışıyor, yoksa sapıklar her yerde , tehlikedesiniz mi diyor ve bu tehlikenin sosyal medyayla birlikte daha ulaşılabilir olduğumuz için daha da tehlikedeyiz mi diyor? Kafamda deli sorular dedikleri bu olsa gerek:)
Hakan Muhafız dizisini izlediğimde saçma bir sürü şey olduğunu düşünmüştüm ama sonrasında yıllardır Holwood filmlerinde ve dizilerinde ki kurt adamları, süper kahramanları bayıla bayıla izlediğimizi, saçma mı değil mi sorgulamadığımızı fark ettim mesela:) 

you dizisi ile ilgili görsel sonucu

Dizide ki kız çok hoş ama çok ağlak. Sürekli bir kurtarıcı bekler gibi bir hali var. Mızmızlanarak var oluyor gibi. Biraz acımasızca bir eleştiri oldu galiba ama sürekli çevresindekilerin onayını bekliyor ve onaylanmadığında kendine acıyor. Dizide ki adam da ona yardım ettiğini düşünüyor kendince. Bu yorumumu kız son bölümde kendi kendine itiraf ediyor. Diziyi izlerken kıza bağırmak istedim. "Gücünü herkesin ellerine teslim ediyorsun, kalk ve sorumluluk al" demek istedim, diyemedim tabi:) 
Çok ezik ama yapacağından da geri kalmıyor kız. Sevgi, güven ,arkadaşlık kavramlarının içi boşaltılmış. Dizinin amacı bu mu acaba? Verdiği mesaj bu olabilir mi? "İnsan öldürmek haklı sebepleriniz varsa sorun değil" de diyor olabilir dizi. Kötü çocukluk geçirmiş herkes cinayet işleyebilir de diyor olabilir. Çünkü kendimi bir ara adama hak verirken yakaladım kendimi. Öyle düşünmemi istiyorlardı çünkü. 
Bir arkadaşım vardı özellikle Holywood filmlerini izlemiyordu ve "onların istediği şekilde düşünmek istemiyorum, hissetmemi istedikleri şeyleri hissetmek istemiyorum" diyordu. Haklı galiba:) 
Kafa karıştırıcı bir dizi. Ben neden izlediğimi anlayamadım. İzlemeye başlamasaydım iyi olurmuş. Tahmin ettiğiniz üzere önermiyorum bu diziyi. Çok boş zamanınız varsa izleyebilirsiniz. 

4 yorum:

  1. Peki izlemeyeyim ben. Zaten dizilere dayanamıyorum yaa, entrikalar falan.

    YanıtlaSil
  2. Netfilix her şeyde öncü olmaya başladı

    YanıtlaSil
  3. merak ettim ben şimdi bu anlşılmaz diziyi...bu aralar ailecek Gifted izliyoruz harika bir dizi bir de ben ayrıca house of cards izliyorum o da süper...sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Ben de yeni bitirdim mesaji karisik dedigin gibi.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.