Çörek Otu Yağı İle Zayıflama

çörek otu yağı faydaları nelerdir nasıl kullanılır ile ilgili görsel sonucu

Son zamanlarda yine anlamsızca kilo almam sebebiyle arayışlardayım. Anlamsızca diyorum çünkü yememde içmemde bir değişim olmamasına rağmen birden bire 3 kilo aldım. Aslında bayramda ve tatilde hiç dikkat etmeden yememe rağmen o zaman kilo almadım ama dönünce 1 haftada 2 kilo sonraki haftada 1 kilo alarak kendi rekorumu kırdım. 
Geçenlerde bir blogta(üzgünüm adını hatırlayamıyorum, aslında yazısına link vermek istiyordum ama:( ) hiç diyet yapmamasına rağmen sadece çörek otu yağını sabah ve akşam 1 tatlı kaşığı içerek zayıfladığını söyleyen yazıya rastladım. Blogger arkadaşımız sanırım 1 ayda 4 kilo vermiş ve gerçekten de başka hiçbir şey yapmamış. Sadece çörek otu yağından sabah uyandığında ve akşam yatmadan önce 1 tatlı kaşığı içmiş. 
Babamın arkadaşı ve eşi olan bir çift , bir bayramdan diğerine kadar neredeyse 10 kilo vermişler ve ben hemen sordum. Nasıl zayıfladınız diye. Onlarda çörek otu yağı dediler. Bütün yollar çörek otu yağına çıkıyordu ve bende önceden aldığım ama içemediğim için öylece duran yağı sabah akşam içmeye başladım. 
Sonra da araştırmaya başladım neden zayıflattığını. Öncelikle insülin direncine çok iyi geldiği için zayıflamaya etkisi var. Diyetisyene gittiğim dönemde detoks çayı önerdiği için eczaneye gittiğimde oradaki eczacı bayan çörek otu yağı tabletini önermişti ve insülün direncini geçirdiğini söylemişti. O zamanlar ara sıra kullanmıştım ama düzenli hiç kullanmadım. 
Bağırsak parazitlerine ve kabızlığa çok iyi gelmesinin de zayıflamaya etkisi olduğu kanaatindeyim ben. Yani bir şey zayıflatıyor denmesi beni tatmin etmez. Hangi özelliğinden dolayı ki diye düşünüp araştırırım ve çörek otu yağının faydaları bana "olabilir" dedirtti. 
Sonuç olarak 4 gündür düzenli kullanıyorum. İçmesi epey zor hele sabahları. Üzerine hemen 1 kaşık bal falan atıyorum ağzıma. Gün içerisinde tatlı krizi yaşamadığımı fark ettiğimi söyleyebilirim. Gelişmeleri paylaşacağım sizlerle. Denemekten zarar gelmez. Ne dersiniz? 

çörek otu yağı faydaları nelerdir nasıl kullanılır ile ilgili görsel sonucu

12 yorum:

  1. Sonuçlarını mutlaka paylaş, merak ettim şimdi bunu ben ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam Şebo paylaşırım . Umarım işe yarar çünkü içmesi zor bea:)

      Sil
  2. Ben de zayıflamak için değilde sevdiğim ve faydalı bulduğum için salatalarda çok kullanırım çörek otunu :) Teşekkürler arkadaşım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seviyorsun demek hmmm neden zayıf olduğunu şimdi anladım:))))

      Sil
  3. Bende duydum zayıflattığını.Bayada faydası varmış İzlenimlerini şimdiden merak ediyorum canım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok faydalıymış gerçekten de İnci ama ilk fark ettiğim tatlı istemiyor canım.

      Sil
  4. Çörek otunun almancasi ne ola ki 😂😂😂. Ben faydalarindan dolayi yiyorum normal cörekotunu yogurtla filan ama yagini hiç denemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağını bende yeni duydum Derya ve gözümün önünde zayıflayan 2 kişiyi görünce de acayip ikna oldum.

      Sil
  5. Sabah aç karnına bir kaşık zayıflamaya tok karnına bir kaşık da kilo almaya yardımcı şeklinde yakın zamanda konuşmuştuk arkadaşlarla. Zaten bin derde deva çörekotu. Ancak yağında içine başka yağlar katılmamış soğuk sıkım olmalı diye de öğrendim, çünkü küçük bir şişe de bizim dolapta bekliyor. Bismillah deyip başlayacağım, kış öncesi çocuklara da birer kaşık yemek sonrası verebiliriz sanırım. Sağlıkla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zayıflamaya da kilo almaya da yardımcı olması çok ilginç Begonvil Sokağı.

      Sil
  6. Kendisini çok severim şimdi daha çok sevdim.Denemekte fayda var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seviyor musun? ilginç. Pek seven duymamıştım:)))

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.