Olmak ya da Sahip olmak


Günaydınlar
Bayram dönüşü bir gazetede gördüğüm bir haber üzerine uzun uzun , acı acı düşünmüştüm. Haber
şöyleydi ;Bodrumda ünlü bir beach(niye beach diyorsak,plaj) giriş 250 tl su 50 tl vb....... uçuk fiyatlar, ama tıklım tıklım dolu. İnsanlar ayakta bile durmakta zorlanıyorlar. İğne atsanız yere düşmeyecek bir durum. Haberin başlığında "psikologları ve sosyologları bu durumu değerlendirmek için göreve davet ediyoruz"gibi bir şeyler yazmışlar. Gerçekten de insan aklını zorlayacak bir şey. Amaç ne ki. "Bakın ben kaliteli bir insanım, param da var bu plaja girebiliyorum"un kanıtı mı? Ait olma ihtiyacı mı? Kaliteli mekanlara gidersem zengin ve kaliteli görünürüm mü? Bir sürü şey olabilir. Yukarıda ki cümle ne kadar da onlara hitap ediyor ve yakışıyor değil mi? Bugünkü seçmemiz onlara gelsin.
 Olmak ya da sahip olduklarınla olmaya çalışmak, işte bütün mesele bu.

14 yorum:

  1. Bunu bende anlamıyorum beach partyleri bir sürü para bayıyorlar , en basiti bizim buraya ünlüler hiç anfi tiyatroya gelmiyorlar hepsi barlara ben gece 1-2 de adamın çıkmasını beklemek istemiyorum ben bar sevmiyorum ayrıca girişde dünya para sonra da bir içkiye 30-40 tl ödemek istemiyorum .. Ünlüler bilet satışı azlığından dolayı iptal ediyorlar konseri zaten bizim burada en fazşa konser günü bilet satılıyor bence bu iptal olan konserler hayranlarına saygısızlık 50 kişi olsa bile o konser verilmeli diye düşünüyorum ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsun Nesrin kaç kişi gelirse gelsin vermelisin konseri.

      Sil
  2. Çantaya ne bileyim orta sehpaya binlerce lira vermeyi de anlayamıyorum ben. Cebimdeki telefonun markası kim olduğumu belirlemez ki.. Ah, ah, biz nasıl bu hallere geldik. Çocuklarıma en çok dediğim şeydir, ayağınızdaki ayakkabı, elinizdeki telefon sizi havalı yapmaz, tavırlarınız, bilginiz, görgünüzle havalı olursunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çocuklarıma hep diyorum "biz birlikteyiz,sağlıklıyız ve birbirimizi çok seviyoruz çok zenginiz" budur bence zenginlik ve böyle düşünen insanın gerçekten ispata ihtiyacı yoktur.

      Sil
  3. https://www.youtube.com/watch?v=DT4FRX0SGKw

    YanıtlaSil
  4. Çok kazanan çok parası olan böyle olur olmaz yerlere dünya kadar para vereceğine etrafında ki 3-5 fakire yardımcı olsa daha yaşanılır bir dünya olacakta olmuyor işte herkes aç gozlu artık para uğruna birbirini satar durumda insanlar ne için sadece gösteriş için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru Gülşah orada harcadıkları paraya hiç acımıyorlar ama onu fakire ver desen veremezler.

      Sil
  5. Sanırım insanlar hep başkalarının yaptığını yapmak aldığını almak ve kullandığını kullanmak istiyor.Kendinde olmayan yada yapamadığı şey cazip geliyor.Mesela adamın parası yok ama borçla harçla son model telefon alıyor.

    YanıtlaSil
  6. ne güzel bir paylaşım insan ne için yaşadığını anlayabilse merhamet,yardımlaşma,hoşgörü ve birçok olumlu özelliği ile yaşanabilir dünya oluşturacak ama öyle uzağız ki :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef Gonca o değerlerden uzak oldukça mutsuzuz aslında bir anlayabilsek.

      Sil
  7. Bir cesit kendini ispatlama yontemi bence tabiki yanlis ama bunun yanlis oldugunu dusunmuyorlar cunku dusunmeye vakit ayirmiyorlar.

    YanıtlaSil
  8. kaliteli insan olduklarını kanıtlamak için bir şey yapan kişi zaten kendi kalitesizliğinin farkındadır çabalamak zorundadır ama kalite de saygınlık gibi satın alınacak bir şey değil. zengin insanın parasını harcaması kadar normal bir şey olamaz ama son zamanlarda göze sokma durumuna geldi ki cidden araştırmak gerekir.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.