Dualarınıza Dikkat Edin, Gerçek Olabilirler


dua  karikatür ile ilgili görsel sonucu

Dünyada ki haksızlıklar karşısında çok sinirlenir ve üzülürüm ve hep "ben haksızlık yapan olmayayım da haksızlığa uğrayan olabilirim" diye bir cümle kullandığımı fark ettim bir süre önce.Hatta blogda bir yazımda da aynı şeyi yazmıştım. Bu cümleyi kullandığımdan beri , şu an geriye dönüp baktığımda daha fazla haksızlığa maruz kaldığımı görüyorum ve aman diyorum ben yandım siz yanmayın:))))))
Çok yüce bir düşünce olabilir haksızlık yapan değil de haksızlık yapılan olmayı tercih etmek. Yani çok erdemli bir inanış tarzı olduğunu düşünürdüm. Artık öyle düşünmüyorum ve diyorum ki "düşüncelerinize, inandıklarınıza, dualarınıza dikkat edin, gerçek olabilirler" .
Çünkü düşünceleriniz ve inandıklarınız sizin gerçeğinizi oluyor. Sonra da neden bu tarz olayların başımıza geldiğiniz sorguluyoruz.
İlk defa haksızlığa uğrayan olmayı tercih ederim cümlesini kullandıktan hemen sonra bir arkadaşımın çok haksız yere beni suçlamasına maruz kaldım mesela. Ama anlamadım bu inanışımla ilgili olabileceğini. Sonra iş yerinde bir haksızlığa maruz kaldım. Sonra sosyal ilişkilerimde bir kez daha.
Haksızlığa uğramak , suçlu olmadan suçlanmak, yanlış anlaşılmak ya da hiç bir etkinizin olmadığı durumlardan sorumlu tutulmak.Çok üzücü durumlar bunlar.
Bir kaç kez yaşadıktan sonra "bu inancımla yaşadıklarım arasında bir bağlantı olabilir mi ki acaba?" dedim. Ve cümlemi değiştirdim "haksızlık yapan da haksızlığa uğrayanda olmak istemiyorum" demeye başladım.
Araştırsak kim bilir neler çıkar. Mesela para kazanmanın çok zor olduğuna inanıyorsak kolay yoldan para kazanmamız mümkün mü?  Oğlum bir akşam para kazanmanın kolay olduğunu söyleyince şiddetle itiraz ettim, "hayır çok çalışmak ve çaba gerek" dedim. Ertesi gün bu konuşmayı düşündüğümde kolay para kazanan o kadar çok insan örneği fark ettim ki gidip oğluma "sen haklısın oğlum, para kazanmak kolay, ama bu çalışmadan kazanmak demek değil tabi ki" dedim. Onda böyle bir inanç kalıbı oluşmasına sebep olmak istemedim.
Kızım çarşamba sabahlarını çok sevdiğini , uğurlu günü olduğunu söylüyor çarşamba sabahları. Ve gerçekten de çarşamba akşamları keyifli oluyor. Bu sabah yine uğurlu gününün çarşamba olduğunu söyleyince "her günümüz uğurlu aslında ve her sabah buna inanarak güne başlarsan günün çok güzel geçer" dedim. "Secret" yasalarıyla erken tanışsın istiyorum:)))
dua  karikatür ile ilgili görsel sonucu

Çok eskiden okuduğum bir kitaptan da hatırlıyorum bu cümleyi "dualarınıza dikkat edin gerçek olurlar" . Bu kitapta verdiği örnek çok çarpıcıydı , bir kadın çok çalışıp çabalamaktan yorulmuş ve  "Allahım önümüzdeki günlerde yerimden kalkmadan yemeğim önüme gelsin, saçlarımı bile başkaları tarasın " benzeri şeyler söylermiş. Kadın trafik kazası geçirmiş ve gerçekten istediği gibi yemeğini başkaları yapmış, saçlarını bile tarayamaz hale gelmiş. Bu örneği vermek istemezdim ama bazen korkmak çok motive edici oluyor. Mesela ben yıllardır unutmadım bu örneği.
Söz büyüdür derler, başkalarıyla ya da kendimizke konuşurken kullandığımız sözlere çok dikkat edin duaya dönüşebilirler. Güzel dualar edelim.


9 yorum:

  1. Son örnek soğuk duş etkisi yapıyor. Gerçekten farkında olmadan ne mesajlar veriyoruz, nasıl dualar ediyoruz kendimiz için. Çocuklarınız çok şanslı, farkındalıklı bir ebeveyn olduğunuz için.

    YanıtlaSil
  2. Offf sonuna kadar inanıyorum, hak veriyorum size. İnandıklarımız, dile getirdiklerimiz yada dualarımız...gelip buluyor mutlaka bizi. Ben de unutmamaya çalışıyorum konuşurken bunu. Olumlu konuşmak gerekiyor her daim :)

    YanıtlaSil
  3. ay bana bu korkunç geldi amaniiin :) ama evet secret haklısın. inandığım ve uyguladığım ilkeler yaa :) hep olumlu olmak iyii :) the secret serisi de ne güzel sahiden deee hepsini okuduum :)

    YanıtlaSil
  4. Yazınızın başındaki dua karikatürüne bittim. Gece gece iyi oldu valla :))))
    Bu arada haksızlığa uğrayan ben olayım değil de aynaya baktığımda yüzümün kızaracağı işler yapmamalıyım diye motive ediyorum kendimi. Bu olur mu

    YanıtlaSil
  5. kesinlikle hepsi doğru toplumsal olarak bilinçaltı kalıplarımız çok kötü olumsuz insanlarız çünkü coğrafya... umarım tarih değişir dilimiz değişir ve hayatımız güzelleşir

    YanıtlaSil
  6. iyi geceleer, geçerken uğradııım :)

    YanıtlaSil
  7. En güzel dua haksızlığa uğradığında Allah gönlüne göre versin demek :)

    YanıtlaSil
  8. Takipçi mi almak istiyorsunuz? Seçenekler için tıklayın: takipçi satın al

    İnstagram takipçi mi satın almak istiyorsunuz? Tıklayın: instagram takipçi satın al

    Tiktok takipçi mi satın almak istiyorsunuz? Tıklayın: tiktok takipçi satın al

    Tiktok takipçi satın al 2. alternatif: tiktok takipçi satın al

    Mobil ödeme takipçi satın almak için tıklayın: mobil ödeme instagram tiktok takipçi

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.