Anneler İçin Dua

YAZAR : Perşembe, Eylül 29, 2016
anne komik ile ilgili görsel sonucu

Merhaba
Kimin olduğunu bilmediğim bir dua yollamış kardeşim whatsupptan. İnstagramda paylaştım ve çok güldüm. Burada tamamını paylaşayım dedim. Sizde gülümseyin istedim. Ve eminim anneler , özellikle küçük çocuğu olan anneler , kendilerinden çok şey bulacaklar:)))

ANNELER İÇİN DUA
Allahım tüm annelere mutluluk ihsan eyle. İçimize Polyanna kaçmış gibi uyanalım hepimiz. Yaramaz denilen çocuğumuzu "enerjik", inatlaşan yavrumuzu "kararlı", kucağımızdan inmeyen evladımızı "sevgi dolu" görebilmeyi nasip eyle bizlere. "Annelik ne güzel şeymiş, tuvalete bile yalnız gitmiyorum, yavrum hep eteğimde" , "Aaaa iki kişilik yatakta 2 kişi uyunurmu hiç, böyle dört kişi daha samimi oldu", "Ahhh yavrum senden önce geceleri kesintisiz uyuyup bütün saatlerimi uykuda geçiriyordum, şimdi ne iyi oldu, zamanım bereketlendi,uykuda zayi olmadı" gibi cümleler kurup gülümsememizi nasip et.
Çocuklar yeni sildiğimiz aynaya ellerini yapıştırıp iz çıkardıklarında "dur parmak boyalarımızıda alalım da daha kalıcı izler bırakalım" diyebilme gücü ver:) 
Duvara yaptıkları resimleri "sanat dediğin böyle olur" hayranlığıyla görmemizi sağla.
Dışarı çıkmamızın ilk 5 dakikasında "yürümiyceeeeem kucaaaak" diye ağlayan evladımızı kucağımıza alıp, bel ve sırt ağrılarıyla kıvranarak yürüdüğümüz anlarda "evladımla ne güzel sarıla sarıla geziyoruz" optimistliğine gark eyle hepimizi. Mutfakta yemek hazırlarken , çocukların yan odadan gelen bağırışmalarını hayra yordur yarabbim. Okula gitmiceeeem" diye kendini yerden yere atan yavrumuza bakarken gözlerimizden ateş yerine huzur fışkırmasını nasip eyle. Bizlere güç kuvvet ver Allahım. Amin amin amin.

Yani gördüğünüz üzere sadece bakış açımızı değiştirmek yeter:) Ben biraz polyannayım galiba otobüste çocuklarımı kucağıma alır ter içinde kalırdım ama onları koklaya koklaya, öpe öpe gitmeye de bayılırdım. Ama yan odadan gelen sesler beni çıldırtıyor ona da bakış açımı değiştirdiğim zaman oldu bu iş:))))

anne komik ile ilgili görsel sonucu

Reformer Pilates 1

YAZAR : Pazartesi, Eylül 26, 2016
reformer pilates faydaları ile ilgili görsel sonucu

Eveeet sizlere son gözdem Reformer Pilates'i tanıtmak istiyorum. Bir gün yine böyle çok belim ağrıyor (üzerinize afiyet) "ne yapmalı" diye düşünürken aklıma pilates geldi. Çünkü bildiğim kadarıyla bu spor tedavi amacıyla keşfedilmiş bir egzersizdi. Sonra evde interneti açtım biraz araştırma yapınca reformer pilatesin bel fıtığım için daha uygun olduğuna karar verdim. Açıkçası beni böyle düşünmeye iten şeyin ne olduğunu tam bilmiyorum. Ama araştırmalarım sonucu kanaatim bu yönde oldu. Sonra eve yakın bir salon araştırmaya başladım ve bir yer bulup telefonla görüştüm. Sonrasında 2 saat sonra ilk seansımızı yaptık. Bu can acısı insanlara hızlı karar verdiriyor arkadaşlar. Neren ağrıyorsa canın orada oluyor ve gerçekten de bel fıtığı insanın yaşam kalitesini düşüren bir şey. Ben size bir örnek anlatayım siz boyutunu anlayın. Geçen hafta bir AVM'ye gittik çocuklara ayakkabı almak için. Öncesinde merdiven çıkmam gereken bir yere gitmiştik ve bel fıtığı merdiven çıkmayı sevmiyor. Ağrımaya başladı yavaştan. Sonra AVM'de arttı ağrım. Eşime "eve gidelim" dediğimde şaşkınlıktan gözleri dört açıldı ve "sen AVM'de hiç bir yere bakmadan eve mi gitmek istiyorsun? tarih yazmadı böyle bir şeyi" dedi ama ben "hiç bir şey istemiyorum" dedim. Anladınız değil mi durumun vehametini. Sezon açılmış, mağazalar cıvıl cıvıl ve ben bakmak istemiyorum:(
reformer pilates faydaları ile ilgili görsel sonucu
Neyse efendim konudan uzaklaştım gene. Sonuç olarak belim ağrıyarak gittiğim ilk seansın sonunda ağrının geçmiş olduğunu fark ederek çıktığımda "seni seviyorum reformer pilates" diye bağırmak geldi içimden. Ağrılara iyi gelmesinin yanında vücudu sıkılaştırma ve şekillendirme gibi faydaları da var. Bir arkadaşım işten çıktığı bir dönem evde işsizken Ebru Şallı ile her sabah pilates yaptı ve hem zayıfladı hem de sıkılaştı. İnanılır gibi değildi bu sonuç ve sadece hergün 1 saat pilates dışında bir şey yapmadığını söyledi. Ben evde kendi kendime yapmayı denedim , grupla spor salonunda denedim ama açıkçası çok sıkıcı bulduğum için devamı gelmedi. Çok yavaş yapılıyor olması etkisinin olmadığını düşündürüyordu bana. Ama pilatesin böyle kuralları varmış ve kendi farkındalığın için ve zihnen bedenen birlik olmak için böyle olması gerekliymiş . Sonuçlar gerçekten inanılmaz yapan insanlarda.Bakalım bende ki değişim nasıl olacak. Sizinle paylaşmaya devam edeceğim. En son bir şey daha eklemeden gitmeyeyim. Hiç terlemiyorsunuz pilates yaparken. Yani öyle şıpır şıpır terlemiyorsunuz ama bir kaç gün bazı yerlerinizde (benim özellikle karın bölgemde) acılarla dolaşmanız gerekebilir:)))

Bir Bayram Tatilinin Ardından

YAZAR : Perşembe, Eylül 22, 2016

Biraz gecikmeli de olsa yazabiliyorum sonunda. Geçmiş bayramınız mübarek olsun:) Bayramlar huzur ve neşe getirsin ülkeme inşallah.
Şimdi efendim bana gelecek olursak, bayramdan önce 2 hafta hiç ekmek yemeyerek ve yürüyerek 2 kilo vermiştim. Gönül isterdi ki bayramda da devam ettim diyebilmek:)))) Edemedim maalesef. Sonra dedim ki kendime "tadını çıkart bari, bundan sonra böyle uzun tatil olmasına çok var". Canımın istediğini yedim. Tartılmadım ama biraz kilo aldığımı hissediyorum. Döndükten sonra da çarşamba gününden beridir(yani dün) ekmek yememe diyetine tekrar başladım.
Bu bayram sofrasında ekmek yenmezmi? Annemin ekmekleri daha mı tatlı sanki:))) Sevdikleriniz yanınızdaysa bayram olur , hep beraber yenilen yemekler, içilen çayların yanında muhabbetler. Herşey güzeldi tatilde iyi geldi.
Bayramda uzun zamandır görüşemediğimiz kuzenlerle görüştük. "Kuzilerle kahve keyfisi" diye fotoğraflar bile paylaştık sosyal medyada. Olmazsa olmaz tabiii...
Pikniğe gittik. Küçük kardeş insanın gözünde hiç büyümezmi ki? Yaramaz çocuk gibi gözümde hala:)))
Bursa’daydık tatilde. Memleketim diye demiyorum çok yeşil, çok güzel. Doğa harikası yerler var. Yanımdaki çıtırda oğlum. Sanırım seneye bana yukardan bakmaya başlayacak.
Bu da minik prensesim. Ağlarken bile çok güzel:))) Ağlamasını hiç sevmiyorum . Anneler çocukları hep mutlu olsun , hiç hasta olmasınlar, hiç üzülmesinler isterler. Ağlamasını o yüzden sevmiyorum, hep iyi ve mutlu olsunlar istiyorum, mümkün değil biliyorum ama.
 


E hadi kahveye gelin, iki lafı üst üste koyarız:))))


Kefir ve Bazı Sırlar

YAZAR : Perşembe, Eylül 08, 2016
kefir nedir faydaları nelerdir ile ilgili görsel sonucu

Dünkü yazımda kefirden bahseden bir yazı yazacağımı söylemiştim. Önce başlıkta ki bazı sırları açıklayayım mı? :)))) Şimdi efendim ben yiyecek içecek konusunda çok tutucuymuşum(eşim fark ettirdi) , yeni şeyler denemeyi pek sevmiyorum, hatta denemiyorum olup bitiyor:))) Kefiri yıllardır duyarım, okurum ama tadından hoşlanmayacağım diye denemeye cesaret edememiştim. 
Geçen yıl eşimin işi dolayısıyla gittiği Ukrayna'ya 15 günlüğüne gittiğimizde eşimin buzdolabında kefir gördüm ve Türkiye'de hiç içtiğini görmediğim için merak edip sordum. O da Kiev'de çok yaygın olduğunu söyledi. İşte sır burda arkadaşlar. Ukrayna'lı kadınların güzellik sırrı bu olabilir mi ki?:))) Güzellik sırları da olabilir ama formda olmalarına katkı sağladığı konusunda eminim neredeyse. 
Neyse efendim oradayken bir cesaret tadına baktım ve o esnada kımız diye bir içki ile karıştırdığımı anladım kendisini(nasıl eşleştirdiysem artık). "Bildiğim ayranın yoğunu ve ekşisi bu" dedim. Yani içilebilir aslında kararını vermiştim ama döndükten sonra içtim mi? Hayır. 
Sonra ekmek yememe kararı verdikten sonra tok tutan yiyecekler arasında kefiri görünce tekrar denemeye karar verdim ve gerçekten çok tok tuttuğunu gördüm. Ayrıca araştırdığımda aslında bir sürü faydası olduğunu gördüm. 
Kefirin Faydaları: Kefir hücre yenileme özelliğine sahip olduğu için özellikle gençlik için kullanılmış yıllardır. Yani yaşlanmayı geciktirici, uzun yaşamayı sağlama özelliği yüzünden.Kandaki kötü kolesterolü düşürme, bağırsak hareketlerini hızlandırma,tansiyonu düşürme,vücuttan toksinleri atma,Şeker düzeyini ayarlama gibi faydaları ilk etapta sayılabilir.Hücre yenileme özelliği sebebiyle kadınlar maske olarakta kullanıyorlarmış. 
En iyi yönlerinden birisi de her yaşta içilebilir olması ve bilinen bir yan etkisinin olmaması. Mesela Kafkasyalılar çok küçük yaşta çocuklarına bile kefir içiriyorlarmış. 
Ayrıca sinirsel rahatsızlıklara, uykusuzluğa, mide rahatsızlıklarına da iyi geliyor ve son zamanlarda kanseri geciktirdiği yönünde de çalışmalar mevcut.
kefir nedir faydaları nelerdir ile ilgili görsel sonucu
Mayası biraz hoş değil gibi ama faydalarını düşünün.

Ekmeksiz Bir Hayat Mümkün:)

YAZAR : Çarşamba, Eylül 07, 2016

*"Ne yersen O'sun"un resim hali:)))) Bir süredir ekmek yemiyorum ve ilk 5 günde 1 kilo zayıflamışım. Ama ondan bile önemlisi şekerim düşmüyor, tatlılara saldırmıyorum, açlık krizi yaşamıyorum ki yaklaşık 2 yıldır bu sorunla yaşamak hayat kalitemi çok düşürüyordu. Acıkmaktan nefret eder hale gelmiştim. Önce yemeğe saldırıp tıka basa yiyordum sonra da şekerim yükseliyor, Garfield gibi yarı uykulu dolaşıyordum, ya da en iyisi gidip uyuyordum. Bu kısır döngü devam edip duruyordu. Bir sürü yerde "tatlı ve ekmeği kes" muhabbetini okumama rağmen cesaret edememiştim. Galiba bir bilgiyi çok fazla duyarsanız önemini kaybediyor. Yani anlatmak istediğini anlamanıza engel oluyor çok duymak. Duymamaya başlıyorsunuz gerçekten. 
Genelde ben canım ne isterse yer sonra da "parası neyse veririz" der gibi ne kadar gerekiyorsa spor yapar harcarız mantalitesinde bir insandım. İki yıl öncesine kadar da bu mantalite beni gayet idare etmişti. Sonra yetmemeye başladı, kilo aldım, kilo aldıkça yeme isteğim arttı. Ve ne kadar spor yaparsam yapayım sadece mevcut kilomu korudum. 
Bir gün internette bir adamın hikayesini okudum. Adamda şeker hastalığı, kolesterol, tansiyon vb.... o kadar çok hastalık varmış ki adam 140 kilo falanmış. Bir gün canına tak etmiş ve Raw Beslenme(Çiğ Beslenme) düzeni uygulamaya başlamış. Adam 6 ayın sonunda 80 kiloya düşmüş ve hiç bir sağlık sorunu kalmamış, inanılır gibi değil. Sporda yapmış tabi.Bunu okuduktan sonra bende yapayım diyerek gaza geldim ama çok ciddi bir değişiklik olduğundan bir iki öğün sonra bıraktım. Bir gün yapabilirim belki.
Geçenlerde D&R da gezerken "Tahıl Beyin" ve "Buğday Göbeği" isimli kitaplara rastladım. Yazar kitabın arka kapağında eğer ekmek yemezsek , buğday unu içeren şeyler yemezsek kesinlikle kilo vereceğimizi, tip 2 şeker hastalığının iyileşeceğini , cilt sorunu ve allerjilerin geçeceğini söylüyordu. 
Neyse kısa keseyim, ekmek yememeye başladım ve hayatımdaki inanılmaz değişime inanamadım:))) Çünkü inanılmazdı:)))
ekmeği keserek karikatür ile ilgili görsel sonucu
Burası önemli: Arkadaşlar zayıflamak ya da tip 2 şeker hastalığından, insülin direnci gibi hastalıklardan kurtulmak istiyorsanız ekmeği keseceksiniz. Dilim dilim kesmeyeceksiniz ama hayatınızdan çıkaracaksınız. Ve bunu sadece kahvaltıda bile yemeyerek yapacaksınız. Çünkü güne nasıl başlarsanız öyle devam ediyor. Şarteli açmayacaksınız yani. Başta çok zor gelebilir ama inanın bir kaç günde alışıyorsunuz. Çünkü ekmek yemek bir alışkanlık ve tüm alışkanlıklar gibi değiştirilebilir.
Birazcık irade yeter. Umarım sizlerde motive olursunuz.  İnşallah devam edebilirim ekmeksiz bir hayata. Ama ekmek yemediğim zaman öyle sağlıklı hissediyorum ki kendimi bundan vazgeçemem gibi geliyor. Bu arada daha sonraki yazılarımda ekmek yerine yediğim kefir ve cevizden bahsedeceğim. Tok tutuyorlar ve tatlı istemiyor canınız. Şimdilik bu kadar, kendinize iyi bakın, iyi beslenin:)))

Saçları Canlandıran Saç Bakım Kürü

YAZAR : Perşembe, Eylül 01, 2016
gür saçlar ile ilgili görsel sonucu

Yukarıdaki resimde ki gibi simsiyah , gür ve güçlü saçları olan bir arkadaşım vardı. Bir gün ona saçları için herhangi bir şey kullanıp kullanmadığını sordum. Bana sihirli tarifini verdi:)))
Hatta dedi ki: "Saçlarım çok güçsüz ve cansızdı,bu kürü bir arkadaşımdan öğrendim ve 1 yıl boyunca haftada 1 kez yaptım, hatta bazen haftada 2 kez yaptım ama genelde 1 kez şeklinde yaptım ve sonuç ortada".

İşte sizlere o kürün tarifi:

-Sarımsak Yağı
-Menekşe Yağı
-Tatlı Badem Yağı
-Zeytinyağı

Hepsinden eşit oranda karıştırıp saçınıza sürüyorsunuz ve en az 1 saat bekletiyorsunuz. Sonrasında yıkıyorsunuz. Sarımsak yağının kokusu biraz rahatsız edici gelse de alışıyorsunuz bir süre sonra. Saçlarınızda önemli bir sorun yoksa ayda bir kez de yapabilirsiniz. (Sarımsak kokusuna dayanamıyorsanız:)))

Blogger tarafından desteklenmektedir.