Sevgi Yumağı

YAZAR : Cuma, Nisan 29, 2016
Geçen hafta bir akşam üstü çocuklarla kurstan dönerken arabada kavga ettikleri için ben küçük çaplı bir cinnet geçirdim. Onlara kızgın olduğumdan onları beklemeden hızlı hızlı apartmana girip asansörün önünde beklemeye başladım.  25 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim hoş bir kız vardı asansörün önünde. Yorgun, bıkkın ve mutsuz bir ifadeyle bakıyordu. Arda ile Ezgi de koşarak geldiler ve sanki biraz önce beni öfkelendiren onlar değillermiş gibi şen şakrak, bıcır bıcır "neden bizi beklemedin anne" dediler. Ben de ben size küstüm dedim. Tabi suçlarını bildiklerinden hiç sesleri çıkmadı.Sessiz geçen bir kaç dakikadan sonra birdenbire içim ürperdi ve "hava soğudu birden üşüdüm" dedim. Arda ve Ezgi biri önden biri arkadan bana sarıldılar. "Gel seni ısıtalım anne" dediler ve ben hemen yumuşadım tabiii. Sarıldık , öpüştük , gülüştük.(Annelik bir duygudan diğerine ışık hızıyla geçmek demek:)) Asansörün önünde bekleyen kız bize dönüp "ay bende gelip sarılacağım şimdi size çok hoşuma gitti, bana da sarılın" dedi. Biz de "gel gel sarılalım " dedik. Mutsuz yüzü birden aydınlandı. Bizim neşemize kayıtsız kalamadı(neşe bulaşıcıdır).
Sağlıklı bir ruh için günde en 5 kez sevdiklerimize sarılmamız gerektiğini söylemişmiydim. Bunu ben demiyorum sadece. Araştırma yapmışlar İsviçreli Bilim Adamları(attım, İsviçreli değillerdi sanırım Amerikalılardı). 
Biz evde özellikle hafta sonları sabahları "sevgi yumağı " yapıyoruz. Ne mi sevgi yumağı? Herkes birbirine sıkı sıkı sarılıyor ve dördümüzde birbirimize dokunuyoruz. Hatta ben "herkes birbirine dokunuyor" değil mi diye yoklama bile yapıyorum. Arda zaman zaman kızkardeşi için "bu geri zekalı bana dokunmasın" dese de(bu arada kızımda "sanki ben sana bayılıyorum" diye cevap veriyor) genel olarak birbirimize sıkı sıkı sarılıp sohbet ediyoruz bir süre. Eşimin de benimde en sevdiğimiz şey bu. Biraz daha büyüdüklerinde yapabilecek miyiz? bilmiyorum. Umarım devam eder. 
Ben ailelere böyle ritüellerinin olmasını tavsiye ediyorum. Özellikle çocukların ruh sağlığının gelişiminde aile çok önemli. Sevgiyi hissetmek, sevildiğini, önemli olduğunu hissetmek dünyanın en güzel duygusu. 
Biliyor musunuz bir insana yapılabilecek en büyük işkence o yokmuş gibi davranmakmış. Fiziksel işkencelerden daha yıkıcı sonuçları varmış. Mesela benim her hatırladığımda üzüldüğüm bir deney var. Bir yetimhanede bebeklere deney yapmışlar. Hiç sarılmamışlar, dokunmamışlar bebeklere ve dokunulmayan bebekler ölmüş. 
Sevdiğimiz birine dokununca oksitosin hormonu salgılamaya başlıyoruz. Bu hormon kendimizi daha mutlu ve huzurlu hissetmemize yol açıyor. Dokunduğumuz insanla aramızda bir bağ oluşmasına sebep oluyor. Geçen sabah radyoda duyduğum bir habere göre de oksitosin hormonu zayıflamaya yardımcı oluyormuş. Bununla ilgili yapılan deney sonuçlarını anlattılar. 
Sevgi güzeldir diyorum ve insan insanın şifasıdır. Sevdiklerimize daha çok sarılalım. Sevgi yumağı olalım. İyi hafta sonları......


Zıplayarak Zayıflama - Trambolin

YAZAR : Pazartesi, Nisan 25, 2016
Merhabalar
En son trend bu bende:) )) Trambolinle zıplayarak zayıflama. O kadar çok şey okudum ki trambolinde zıplayarak zayıflamayla ilgili. İlk olarak "Bir Daha Asla Hastalanmayın" kitabında günde 15 dakika zıplamanın formumuzu korumaya, depresyona, hücrelerimizin içine oksijen girmesine faydası olduğunu okudum. Günde sadece 15 dakika herkes yapabilir diye düşündüm. 

Ama en çok bu haber beni benden aldı. Hayallere kapıldım . Ve sonra bir kaç sitede 2 ayda 10 kilo veren bir sürü kişinin daha haberini okudum. Acayip gaza geldim. Sonra geçen yıl hemen bir trambolin siparişi verdim internetten. Eve geldiğinde özellikle çocuklar bayıldılar. Sıra bana gelmedi ilk gün. Ama ben ikisini de kovaladım. Sonraki günlerde her gün  15-20 dakika yapmaya başladım. İlk heves bir kaç gün sürdü. Ama sonra zor geldi bıraktım.
Spor salonuna gitmediğim günlerde vicdan azabından kurtulmak için zıplamaya başladım bir ara ama çok düzenli değildi. Veeee 4 gündür her gün 50 dakika zıplamaya başladım. Bir de yputube'dan squatgirl" diye bir bayanın karın hareketlerini yapıyorum. Yani zayıfladım diyemem tabi 4 günde ama bakalım istikrarlı bir şekilde en az 1 ay devam etmeyi planlıyorum.
Müziğin sesini açıp dans ede ede zıplıyorum. Çok eğlenceli, çok terliyorsunuz. 10 dakika zıplama 30 dakika yürüyüşe eşdeğer kalori yakıyormuş. 
Çok eğlenceli ama işten yorgun argın gelip yemek yediğinizde , pıhtılaştığınızda o eğlenceyi istemiyorsunuz. Öyle zor oluyor ki başlamak. Kendimi zorlaya zorlaya başlıyorum ama sonra açılıyorum. Düzenli yapmak o kadar kolay bir iş değil yani. 
Ama faydalarını düşündüğünüzde motive oluyorsunuz ve bir kez o ataleti yendiğinizde çok iyi hissediyorsunuz. Sonra ertesi günde o ataleti yenmeniz gerekiyor ama:))))
Zor geldiğinde, vazgeçmek istediğinizde faydalarını okuyun. Motive olun diye yazıyorum faydalarını:
*Kilo verdirir. (Aslında sadece bu madde bile yeter)
*Kalbin ritmini düzenler. Metabolizmayı hızlandırır. Enerjik olmanızı sağlar.(Çok yorgunum , hiç enerjim yok diyenlere duyurulur)
*Eklemleri ve kemik yapısını güçlendirir.
*Detoks etkisi yapar. Lenf dolaşımını uyarır.
*Terleme sonucu toksinler atılır.
*Strese ve depresyona iyi gelir.
*Denge ve koordinasyonu arttırır.
*Boyun uzamasını destekler.(Bu da çocuklar için süper)

AWT İle Zayıflamada %20 İndirim Kazanmak İster misiniz?

YAZAR : Cuma, Nisan 22, 2016
Merhabalar
Yaz ayları geliyor arkadaşlar. Tehlikenin farkında mısınız?:))))) Ben farkettim ve hemen bir şeyler yapalım diyerek araştırma yapmaya başladım. Araştırma yaparken özellikle bölgesel incelme konusunda  çok başarılı olduğu yorumlarına rastladığım AWT  cihazı ile zayıflama yöntemini gördüm ve sizin için bir bilene sordum. Bundan sonra araştırdığım konularda uzman kişilerle röportajlar yapmayı  planlıyorum. Özellikle Ankara'da yaşayan bayanlar için bu yazımda bir fırsat var. Okumaya devam edin:)
ZA Beauty Form Kliniğinin sahibi Dermatoloji Uzmanı Dr. Zeynep Alpaslan'la AWT  hakkında röportaj yaptık ve kendisi Biz Kimiz Kadınız aracılığıyla gelen 20 kişiye AWT uygulamasında %20 indirim yapacağını söyledi.

İndirim kazanmak için kardelenolurum@gmail.com adresine adınız ve soyadınızı yazıp mail atmanız yeterli. Size verilen kodla Zeynep Hanım'a gittiğinizde AWT uygulamasında %20 indirim alacaksınız.


ZA Beauty Form Kızılay Bayındır 2 Sokak Kültür Apartmanı'nda. Ziya Gökalp Caddesi üzerindeki TÖMER'in yanında. İnternet sayfalarında eski adresleri yer alıyor. O yüzden ayrıntılı tarif edeyim dedim.

BKK: Merhaba Zeynep Hanım. Yaz aylarının gelmesi üzerine zayıflama konusu biz kadınların özellikle ilgi alanına giriyor. Bölgesel zayıflama konusunda AWT cihazı ile ilgili neler söyleyeceksiniz?
Dr. Zeynep Alpaslan: Bölgesel zayıflamada medikal bir cihaz olması sebebiyle ben kliniğimde AWT cihazını kullanıyorum. Vücut için herhangi bir zararı olmaması ve tıbben güvenilir olması bu cihazı tercih etmeme sebep oldu. 

BKK: AWT uygulaması hakkında bize bilgi verebilir misiniz?
Dr. Zeynep Alpaslan: "AWT" Akustik Dalga Terapisi'nin kısaltılmış adı. Tam kat doku aktivasyonu. Akustik şok dalgaları vücudun sorunlu bölgelerine uygulanır. Akustik dalgalar 1968 yılından beri böbrek taşlarının kırılmasında tıpta başarıyla kullanılmaktadır. 1990'lı yıllardan itibaren de tendon ve kas bozukluklarında kullanılmaktadır. Son yıllarda da özellikle selülitli bölgelerde ve bölgesel zayıflamada başarıyla uygulanmaya başlandı. Madonna ve Jenifer Lopez'in kullandığı bir alet olması popülerliğini arttırdı. Özellikle popo dikleştirmede çok tercih edilmeye ve başarılı sonuçlar elde edilmeye başlandı.
 
BKK: En çok hangi bölgelerde kullanılıyor ve kimler yaptırabilir?
Dr. Zeynep Alpaslan: 18 yaşından büyük her isteyene uygulanabilir. Vücudunda platin olanlara uygulama yapılmaz sadece. Bu uygulamayı bölgesel zayıflamada, selülit tedavisinde, vücut şekillendirmede, cilt gençleştirmede ve gıdı toparlamada tercih ediyorlar. Alet 2 başlı. Birinci başlık yağ kırma işlemini yapıyor. İkinci başlık toparlama yapıyor.
Liposaction yaptıran bayanlar özellikle deride oluşan çöküntü görüntüsünün giderilmesinde tercih ediyor. Yaşla beraber deri elastikiyetimiz azalır. Kalça , bacak ve kolların üst kısmındaki sarkmalarda ve yüzde özellikle gıdı toparlamada ve cilt gençleştirmede etkili sonuçları alınıyor. Cilt gençleştirmede akustik şok dalgası kolajen ve elastin sentezini arttırdığı için etkili oluyor. Özellikle gıdı toparlayıcı çok fazla cihaz yok ve AWT ile alınan sonuçlar insanları çok mutlu ediyor. 

BKK: Uygulama kaç seans sürüyor ve uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken şeyler var mı?
Dr. Zeynep Alpaslan: Hatfada 2 kez olmak üzere 10 seans ortalama bir uygulama yeterli oluyor. Ödem bırakmıyor ve uygulama yapılan kişiye daha iyi sonuç alınması için günde yarım saat yürüyüş ve 1,5-2 litre su içmesi öneriliyor. 
Yüz uygulamasında ve kolda ortalama  7 seans yeterli oluyor. Gençler özellikle "popo dikleştirme" özelliği dolayısıyla tercih ediyorlar. Genelde selülit ve bölgesel incelme için güvenilir bir yöntem olduğundan tercih ediliyor. 
 
BKK: Biz kadınların en çok sorun yaşadığı yerlerde etkili olduğunu söylüyorsunuz. Mesela benim bölgesel incelme ve selülit tedavisinde başarılı olduğu söylemeniz aşırı ilgimi çekti. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Dr. Zeynep Alpaslan: Ben teşekkür ederim. 











ODTÜ Bilim Şenliği ATO Congresium

YAZAR : Çarşamba, Nisan 20, 2016
Merhabalar
Pazar günü ODTÜ'nün bilim şenliğine gittik çocuklarla. "Bilim Eğlencelidir" sloganıyla harika bir etkinlik olmuş. Gerçekten de eğlenceliydi. 
Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Genetik ve daha pek çok şey. Uzay Bilimleri, Origami, Metalurji Mühendisliği, Sunumlar. Çok kalabalıktı. Özellikle okullar kayır yaptırıp gruplar halinde gelmişler. Ben bilimin sevdirilmesi için çok gerekli buluyorum bu tarz etkinlikleri. Ülkemizinde bilim alanında başarılı olması için desteklenmeli diye düşünüyorum. Daha sık ve daha çok yerde yapılmalı. 
Özellikle gençleri, projelerini anlatırlarken gözlerindeki ışıltı ve hevesleri görmeliydiniz.  

 
Üstteki resimde adını bilmiyorum ışıklndırılmış bir silindir var ve aynalar yardımıyla ufacık silindir sonsuzluğa kadar devam ediyormuş gibi görünüyor.

Bu dinazor çocukların en sevdiği oyuncak oldu. Düğmesine bastığınızda hareket ediyor ve ses çıkartıyor. 

Teleskopla güneşe baktık.

Deneyler yaptık. Daha doğrusu izledik.
 
Origami yapılışını öğrendik. Çok güzel bir kuş yaptık.
IRIS- Doğal yollarla iletişime doğru adımlar projesi çekilişinden flash disk kazandık:) Bu projeden bahsedeyim biraz. Mesela bakışlarınızla, klavye,mause kullanmadan ekrandaki görüntülere tıklayabiliyorsunuz. Yada yeni sekme açma vb.... gibi şeyleri sadece bakışlarınızla yapabiliyorsunuz. Mesela gülümsediğinizde ekrandaki yüzde gülümsüyor. Mimiklerinizi aynalıyor yani. Teknolojik gelişmeler  hayalleri gerçekleştiriyor. 
Çok güzel bir etkinlikti. İlginin çok olmasına da çok sevindim ve içim umut doldu. Ben artık bilim alanındaki gelişmeleri yapan ülkelerden olmak istiyorum. Bilimin gelişmesini, ülkemin ilerlemesini istiyorum. Pek çok anne gibi. Çocuklarımın ülkelerine, insanlığa faydalı olmasını istiyorum. Çocuklarımızın, geleceğimizin. 





Nostaljik Pazartesi Volume 7 Galiba

YAZAR : Pazartesi, Nisan 18, 2016
Farkettimki ne zamandır Nostaljik Pazartesi yapmamışım. Hemen yapalım o zaman:)))

HAYAT SENİ İSTİYORUM
Merhabalar
Başlık dün katıldığım "Motivasyon Semineri"nin ismi. İşyerinde böyle seminerleri, eğitimleri çok seviyorum. Bir gülümseme yerleştiriyor katılanların dudaklarına. İyi geliyor azizim.
Nelerden bahsetti konuşmacı diye düşündüğümde aklıma ilk gelen cümle "Hayat Çok Hayalperesttir" cümlesi. "Sizden de hayalperesttir" dedi Konuşmacı Psikolog. Düşünsenize her gün hayal bile edemeyeceğimiz şeyler oluyor.
Bize bir video izletti. Sosyal Medya da karşılaşmış olmanız çok mümkün şu aralar. Küçük bir çocuk elinde bir kağıtla oynuyor. Sonra babası kağıdı yırtıyor ve çocuk kahkalarla gülmeye başlıyor.Sadece yırtıyor babası. Çok basit bir hareket. Ama ne kahkaha:)) Bir süre sonra siz de elinizde olmadan bu masum gülüş karşısında dayanamayıp en azından gülümsüyorsunuz. Sonra bu videonun hikayesini anlattı Konuşmacı. Amerika'da işsiz kalmış bir baba, hemen hemen her gün bir yerlere iş başvurusunda bulunuyor ve neredeyse hepsine olumsuz cevap geliyor. O da evde o küçük bebeğine bakıyor.Yine gelen red cevabını hışımla fırlattığında bebeğin eline alıp oynadığını görünce kağıdı yırtıyor. Sonra bebeğin kahkahalarını görünce de yırtmaya devam ediyor.
Aynı olay, çok farklı  tepkiler. "Başlangıç Zihin" dedi Konuşmacı. Bebeğin zihni henüz bir anlam yüklememiş. Yargıları yok. Amacı var. Mesela ayakta durabilmek ve durabilmek için defalarca düşüyor defalarca kalkıp tekrar deniyor. Üf biraz önce de gene düştüm beceremiyorum demiyor. Hiç vazgeçmiyor. Büyüdükçe vazgeçmeyi öğreniyoruz yani.
Uzun uzun yargılarımızdan bahsetti. Ve "yargılamadan önce 5 sn düşünüp gözlemleyin" dedi. Bakış açımızı çok az da olsa değiştirmenin hayatımızda büyük farklar yaratacağını söyledi. Aslında bilmediğimiz değil unuttuğumuz şeyleri hatırlattı sadece. Ama bence hepimizin daha sık hatırlatılmasına ihtiyacı var.
Bu günlük bu kadar. Sevgiler.....

Doğum Tarihinizi Girin Şarkınızı Bulun

YAZAR : Cuma, Nisan 15, 2016
Sevgili Şebnem yani Oytunlahayat bir siteden bahsetmiş. Doğum tarihini yazıyorsun şarkın çıkıyor. Ben çok sevdim de sizinle paylaşayım dedim. Merak ederseniz buraya tıklayın:)

Cuma Seçmeler

YAZAR : Cuma, Nisan 15, 2016
*Daha dün konuşuyorduk. Benim ruhum 20 falan yaşlarında dedim arkadaşlara:))) Baktım listeye 17'ymiş. Arabada yüksek sesle müzik dinlemeyi çok severim , kızımda öyle ama oğlum "insanlar bize bakıyor kısın şu müziğin sesini" der. Listeye göre  ben(17), kızım(12) oğlum (60) yaşında:))) (Oğlum gerçekte 13 yaşında)Yani kuşak çatışması yaşamamız normal:))) 


*Buna bayıldım işte. İlişkilerimizde hep bunu düşünüp davranabilsek hiç bu kavgalar, kırgınlıklar çatışmalar yaşanmazdı. Okyanusta bir damla olup biz yapalım mı bir süre? Dost olalım gerçekten, dost kalmadı bu devirde klişesi yapmayalım. Yok diye dertlendiğin şeyi sen ol bak aslında varmış göreceksin.
*Yani insan 7'sinde neyse 70'inde de odur lafının açıklaması. Bu huylarına rağmen bu insanla yaşayabilir miyim diye düşünü yola çıkmak lazım. 

*Size bir şey söyleyeyim mi düşüncelerimizin oluşturduğu enerjilerin konuşmamızdan daha çok birbirimizi etkilediğini düşünüyorum uzun zamandır. Yani karşınızdakine kelime olarak tek bir şey söylememenize rağmen birbiriniz hakkında fikriniz vardır. Yani biz konuşmadan ruhlarımız konuşur. Biz iletişim kurmadan çoktan iletişim kurmuşuzdur aslında. Yani aslında hepimiz biliriz birbirimizin içini. Kandırılmak için bile bizim iznimiz gereklidir.
*Unutma Kimse sana karşı değil, herkes kendinden yana:))))
*Huyum kurusun uzun süre ciddi olamıyorum. İşte bu yaaaa. O zaman dans, o zaman renk:)))))
* Eşime gösterdim bu sabah bu karikatürü. Payet ne demek, lame ne demek, stiletto ne demek anlamadım diye sordu. Oğlumda "ne diyor anne yaaa" dedi. Yani gerçektende erkekler bizim dilimize yabancı.

Bugün Ne Giysem? Matilda

YAZAR : Çarşamba, Nisan 13, 2016
matilda3
Bu sabah yine gardrobun kapağını açıp "giyecek hiç bir şeyim yok" diye düşündüm. O sırada gardrop o kadar doluydu ki üzerime yıkılmasından korktum:))) Yani dolaplar dolusu giyeceğim var ve her sabah işe giderken aynı sorunu yaşıyorum. 
Cuma günleri kızım okula serbest kıyafetle gidiyor. Kimsede bir şey demiyor, kıyafet serbestliği geldi ya geçen yıl o yüzden giyme diyen yok. Geçen cuma günü dolabını açıp yaklaşık yarım saat ne giyeceğini düşünüp benimle konuştu. Hatta 1-2 tane deneyip beğenmeyip çıkarttı. Bilmeyenler için söyleyeyim kızım daha 8 yaşında. Eşim sürekli "hadi kızım işe geç kalıyorum sende okula geç kalıyorsun" şeklinde uyarsa da "ne giyeceğimi düşünüyorum baba 1 saniye bekler misin?" cevabını verdi. Allahtan sadece cuma günleri serbest giyiniyor, bir de haftanın her günü giyinse halimizi düşünemiyorum. Eşim de (teknik adam) bu konuyla ilgili izlediği bir belgeselde kadınların hayatının 3 yılını "ne giyeceğim" diye düşünerek geçirdiğini izlemiş. Ezgi'ye döndü dedi ki; Bu çalışma sanırım 18 yaş ve üzeri bayanlarda yapılmıştır. Sen 10 yıl önce başladın bunu düşünmeye. Bu hesaba göre senin hayatının çok daha uzun bir kısmı ne giyeceğini düşünmekle geçecek". Eşim tam matematik zeka bir adamdır(laf aramızda ben ona Androit diyorum; veriyi ver çıktıyı al) Yani hesapla desek hesaplardı da biz demedik:))))
Yani demem o ki arkadaşlar biz kadınlar hayatımızın büyük bir kısmını ne giyeceğimizi düşünerek heba ediyoruz. Son zamanlarda "kapsül gardrop" trendini duymuşsunuzdur. Duymadıysanız benden duyun o zaman:))) Kapsül gardrop bir sezon giyebileceğiniz(bazı sitelerde haftalıkta yapıyorlar) 30-40 parça kıyafet belirleyip kombinleyerek sadece bunları giymek. Daha sonra kapsül gardrop trendini de anlatan bir yazı yazarım isterseniz. Konumuza dönecek olursak aslında kıyafet seçimlerimize bakıldığında ya çok sevdiğimiz kıyafetleri ya da basic denilen kombinleri sürekli giydiğimizi, tercih ettiğimizi görmüşler. Buradan yola çıkılmış bir uygulama. Aslında çok mantıklı. 
Geçen yıl bu zamanlar  bir bayanın 3 yıldır işe aynı kıyafetle gittiğini okudum bir gazetede. Sanki imkansızmış gibi "yok canım daha neler?" dedim ama sonra da "sanki imkansız mı" diye düşündüm. New York'ta ünlü bir reklam ajansında çalışan sanat yönetmeni Matilda Kahl üç yıldır işe giderken aynı şeyleri giyiyormuş. "Zamanımı ve enerjimi kıyafetlere harcamak istemedim" demiş  Harpeers Bazaar dergisine yazdığı makalede ve tabi sosyal medyanın en çok konuşulanı olmuş bir anda.

Katıldığı bir toplantıda erkeklerin kıyafet sorunu yaşamadıklarını düşünmüş bir gün ve radikal bir karar almış. İşinin yaratıcılık gerektirdiğini, bir de giyim konusuna kafa yormak istemediğini, verimli olmak istediğini düşünmüş ve her zaman giyebileceği kıyafet arayışına girmiş. Sonra fotoğrafta üzerinde gördüğünüz beyaz bluzdan 15 tane(bazıları uzun kollu) ve siyah pantolondan 6 tane almış ve 3 yıldır sadece bunları giyiyormuş üniforma gibi. Çok takdir ettim ben kendisini. Kararı epey radikal, ha deyince yapılamaz belki ama kapsül gardrop veya kıyafetlerde sadeleşmeye gidilebilir diye düşünüyorum. 
Aslında gerçekten de zaman kaybı ve israf bu kıyafet meselesi. Bu mesele derin mesele:), belki de o kadar da derin değildir ne dersiniz?

Seni Bugün Mutlu Eden 3 Şey

YAZAR : Salı, Nisan 12, 2016

Her gece uyumadan önce bugün seni mutlu eden 3 şeyi yaz!
Evet Martin Seligman ismini duymuş muydunuz? Pozitif Psikoloji denince akla gelen ilk isim bence. Başta söylediğim cümle onun bir tür terapisi. Siz neden yapmayasınız?
Hep yaşadığımız olumsuz şeyleri düşünüp dertlenme modunda, kurban modunda yaşıyoruz hayatı. Kurban modu ne demek? Bence anladınız siz onu ama genede yazayım. Hep kötü şeyler sizin başınıza geliyor değil mi? Aslında siz kimseyi kırmak istemediniz, size hep haksızlık yapılıyor. O sizi kırdı, bu sizi üzdü. İşte bu tarz cümlelerle düşünüyor olmak kurban modunda olmak demek. Çok kolay bu moda girmek. Özellikle de bizim toplumumuzda. Bir topluluğa kabul edilmek istediğinizde hemen mağduru oynayın bak nasıl hemen kaynaşıyorlar sizinle. Ama kuyruğu dik, kendinden emin olursanız hemen kabul etmezler sizi. Daha önce "mutlu insanları kimse sevmez" diye bir yazı yazmıştım. Ama insanlar sizi sevecek diye mutsuz olunmaz ki.
Aslında uzun vadede hiç kimse Küçük Emrah modunda , ağlak ağlak gezen sürekli şikayet eden insanlarla birlikte olmak istemez.
Dün gece Oğlum (bay homurtu) her şeye homurdanıp duruyordu. Çünkü bütün dünyanın onun mutlu olması için çalışması gerektiğini düşünüyor:)))Sonra ona dedim ki “yazık karına senin bebeğim, sürekli homurdanan bir kocası olacak, zavallı kızcağız ne yapsa homur homur yapacaksın” . “Anne yaaa haksızlık ediyorsun, o kadar çok homurdanmıyorum” dedi. Sonra benim de aklıma Martin Seligman’ın bu terapisi geldi. “Hadi çocuklar bir oyun oynayalım var mısınız?” dedim. Oyun lafını duyar duymaz atladılar bizimkiler. “Her gece o gün yaşadığınız ve sizi mutlu hissettiren 3 şeyi yazma oyunu oynayalım” dedim. Yazmayı pek sevmeyen oğlum “ben sadece söylesem olur mu?” dedi. “Olmaz, kurallara aykırı” dedim.
Bakalım biz bu akşam başlıyoruz. Size de tavsiye ederim. Çünkü neye odaklanırsanız o çoğalır. Kendinize acırken yakalarsanız kendinizi hemen silkelenip kendinize gelin ve bugün bana kendimi iyi hissettiren şeyler neler” diye düşünün. Hemen modunuz değişecek emin olun ve olumluya odaklanınca da olumlu şeyler artacakJ)) Yoksa öyle efkarlı efkarlı şarkılar dinleyip aşk acısı çekersiniz Baattin gibi ama sonra aslında sevgilizinin olmadığını fark edersiniz:)))
Neyi beslersen o büyür!


Vücudumuz Asidik Olursa Ne Olur?Alkali Diyet

YAZAR : Pazartesi, Nisan 11, 2016
Ben " Asidik Vücut" ne demek Alkali Beslenme modası sayesinde öğrendim. Asitlerden kasıt vücudumuzdaki toksinler, artıklardır. Hücrelerimiz için en ideal ortam asit artıklarından arınmış hafif alkali bir ortamdır.
Özellikle kilo verme ile ilgili araştırma yapanların Alkali Beslenmeye rastlamamaları mucize olur kanaatindeyim. Son dönemin popüler diyetlerinden ve Dr. Ayşegül Çoruhlu'nun bu konuyla ilgili kitapları var. Başka yazarlarında var ama bence en meşhuru Türkiye'de Ayşegül Çoruhlu. Ben tanıyorsam meşhurdur. O kadar:)))))
Kilo vermek istiyorsanız alkali beslenmelisiniz" diyor bu diyetin uzmanları. Özellikle bel bölgesindeki yağlanmalardan kurtulmak istiyorsanız cümlesi beni benden aldı, hala dönemedim:))))
Sizde önce vücudunuzun ne kadar asitli olduğunu bulun, sonra alkali ve asitli yiyecekler listesine uygun beslenmeye çalışın derim ben. Ben yapmaya çalışacağım şahsen. Sonra da yazının en sonuna vücudumuz asitli olursa ne oluru koydum ki "hıııııı bakın işte böyle olur" diye düşünüp korkmanız için:))))
Aşağıdaki soruları cevaplayarak vücudunuzun ne kadar asitli olduğunuzu ölçün
* Sigara içiyor musunuz?
* Kolalı veya şekerli hazır içecekler tüketir misiniz?
* Günde dörtten fazla çay/kahve içiyor musunuz?
* Haftada iki defadan fazla kırmızı et tüketiyor musunuz?
* Haftada iki defadan az balık tüketiyor musunuz?
* Günlük su tüketiminiz iki litreden az mı?
* Sık sık tatlı yeme ihtiyacı duyuyor musunuz?
* Günlük olarak sebze tüketiminiz iki öğünden az mı?
* Yemek sonrası şişkinlik, gaz ve hazımsızlık şikayetleriniz var mı?
* Kabızlık şikayetiniz var mı?
* Ağız kokusu ve ter kokusu problemleri yaşıyor musunuz?
* Diş eti kanaması veya diş çürüğü sorunları yaşıyor musunuz?
* Saç dökülmesi, tırnak kırılması ve cilt kuruluğu problemleriniz var mı?
* Sık sık bacaklarınıza kramp girer mi?
* Kronik sırt ağrısı çekiyor musunuz?
* İdeal kilonuzdan uzak mısınız?
* Fazla kilolarınız bel ve karın bölgesinde mi birikmiş durumda?
* Sabahları yataktan yorgun mu kalkıyorsunuz?
* Öğlen yemeğinden sonra yorgunluk  ve uyku hali hissediyor musunuz?
Yukarıdaki sorulara verdiğiniz EVET sayısı doğrultusunda sonuçlarınız:
0-5 evet; hafif düzeyde asitlisiniz.
6-10 evet; asitlisiniz.
10+ evet; ileri düzeyde asitlisiniz.

“Kanser hücresi sadece asitli ortamda yaşar”
Ne kadar az asitik isek, o kadar sağlıklı kalabiliyoruz…
• Kronik yorgunluk, kuvvet kaybı
• Fazla mukus üretimi
• Sürekli olan burun tıkanıklığı
• Enfeksiyonlara yatkınlık

• Heyecanlı, sinirli ruh hali, asabiyet
• Alınganlık
• Kuru ve güçsüz saçlar
• Baş ağrısı
• Eklemlerde ağrılar
• Kas ağrıları
• Kemiklerde zayıflık
• Sık sık oluşan uçuklar
• Yumurtalık kisti
• İyi huylu göğüs kistleri
• Tekrarlayan soğuk algınlığı, grip
• Böbrek taşları
• Zayıf bağışıklık sistemi
• Dışkılama problemi
• Sindirim bozuklukları

(Kaynak: sağlıkla kal
Fatoş Pabuççu Tuncay)

Bloggerlar Paylaşıyor 1 Yaşında Etkinliği Sponsorlarımız

YAZAR : Perşembe, Nisan 07, 2016
 
Merhaba
Bugün sizlere Baloggerlar Paylaşıyor 1. Doğum Günü Kutlamasına sponsor olan firmalardan bahsetmek ve hepsine teşekkür etmek istiyorum. Yukarıda toplu halde gördüğünüz firmaları ve hediyeleri tek tek anlatacağım .
 
Ama önce tatlı yiyelim tatlı konuşalım:))) Ben bu pastadan yiyemedim biliyor musunuz? Şafağın oğlu sürekli "anne ne zaman pasta yiyeceğiz diye sordu durdu. Onun gibi olmamak için,(malumunuz o küçük bir çocuk) ben sormaya utandım ve tadına bile bakamadım bu pastanın. Ama görünüşü güzeldi burcupcake' e teşekkürler.

 
İsme özel kurabiyelerimiz:))) Kayseri'den geldi. Nihalin Pasta ve Kurabiye Evi'nden.
 
Bu yenilebilir buket www.tatlimo.com  tarafından yapılmış. Özellikle beyaz gül şeklindeki çukulata-kurabiyeye bayıldım.
Selin Kolonyaları'nın hediyesi. Özellikle bergamut esanslı süper güzel:)))

 




 Bizlerle Barış Bahçeciyi ve albümü buluşturan Türkiyenin ilk ve tek dağıtım şirketi Eğlence Fabrikası'na ve Selim Serezli’ye de teşekkür ediyoruz.


Bu buzdolabı magneti ve yukarıdaki resimdeki anahtarlık takatuka.sopsy.com
En sevdiğim şeyler bitkisel destek ürünleri http://enafarma.com.tr/ bize bir paket hazırlamış, teşekkürler:)))



 
Essence'nin eyeliner göz kalemi. Çok güzel. Daha önce bu markayı hiç kullanmamıştım. İyi ki hediye ettiler, bundan sonra kesin kullanırım çünkü. En çok eyeliner'ını sevdiğimi söylemiş miydim?

 
Amvay Artistry çok beğenirim zaten. www.amway.com.tr

 
 
kumlucadan-portakal
www.portakalbende.com Bu siteden hem taze portakal hem de reçel isteyebilirsiniz. Nar reçelini ilk kez denedim .
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
Bilekliğim 365ist'in hediyesi.Markası mynita. www.365ist.com,

Özel günler için iç çamaşırı www.periyodikgiyim.com  dan hediye geldi. Çok güzel düşünülmüş bence.
 

Sukulent çiçeğimiz www.senhepkalbimdesin.com'dan
 
Düşyeri dergileri pepe dergisi www.dusyeri.com.tr

 
Etkinliğin yapıldığı Eresin Crown Hotel. www.eresin.com.tr/eresincrown/

Mavi parlak ambalajdakiler Chupa cups-montos sakızlar, şekerlemelerden oluşuyordu.Çocuklarım bayıldılar:))))

Bu da kırmızı şemsiye hediyemiz.

www.tugbakuruyemis.com.tr
 
Ve bizler. Bloggerlar Paylaşıyorun tüm yazarları:)))

SPONSOR FİRMALARIMIZ

http://www.365ist.com/
http://www.5thcore.com/
 http://www.semsiye.us
https://www.amway.com.tr/
http://www.bebak.com.tr/
http://binbogabal.com.tr/
http://burcupcake.com/
http://www.burock.com.tr/
http://www.cecileshop.com/
http://www.perfettivanmelle.com.tr/
http://www.dermokil.com.tr/
http://www.durubulgur.com/
http://www.dusyeri.com.tr/
http://www.eglencefabrikasi.com/
http://enafarma.com.tr/
http://www.eresin.com.tr/eresincrown/
http://www.essence.eu/tr/anasayfa/
http://fabooks.com.tr/
https://www.sacbakim.com/
http://www.kenton.com.tr/
http://www.herkessofraya.com
https://www.lav.com.tr
http://www.minvalyayinlari.com/
https://www.instagram.com/nihalin_pasta_v_krabiye_butigi/
http://www.odakparfumeri.com/
http://www.ozelgunmagnetleri.com/
http://www.panda.com.tr/
http://www.elektronturk.com/panda-antivirus/
http://www.periyodikgiyim.com/
http://portakalbende.com/
https://www.facebook.com/uzmanpsikologramazansimsek/
https://www.revox.com.tr/
http://ritueldebeaute.com/
http://sahi.com.tr/
http://www.selin.com.tr/
https://www.senhepkalbimdesin.com/
http://tabloda.com/
takatuka.sopsy.com
http://www.tatmakarna.com/
https://www.tatlimo.com/
http://www.tugbakuruyemis.com.tr/
http://visne.format.com/


Blogger tarafından desteklenmektedir.