Gülümse, Hadi Gülümse

Gülümseyen bir insanın çirkin olduğunu düşünmezsiniz öyle değil mi? Tabi bazıları çok güzel gülümser. Böyle dünyanız aydınlanır sanki. Ama genelde kim gülümserse gülümsesin size, gülümsemek bulaşıcı olduğundan sizinde gülesiniz gelir.

Ruh, bedeni takip edermiş. Yani önce dışını değiştireceksin ki, için de ona uyum sağlasın. Yani şöyle yapabilirsiniz, durduk yere gülümseyip bir süre sonra ruh halinizin de buna uyduğunu görebilirsiniz. Gülümsediğiniz zaman hep olumlu ve güzel şeyler gelecektir çünkü aklınıza. İsterseniz bir de tersini deneyin.Somurtun(ya da denemeyin yaaaa gerek yok ben söylüyorum ya işte inanmıyor musunuz?). O zaman da ne kadar ezik, acınası şey varsa hatıralarınızda, aklınıza o gelecektir. Size bir sır vereyim mi? İster mutlu olursunuz ister somurtup oturursunuz. Bu dünyanın umrunda değil. Sizinle ilgili yani.
Uzmanlar(onların kim olduklarını ben de bilmiyorum, tanımıyorum yani kendilerini. Ama bu uzman insanlar araştırmışlar, emeğe saygı gerek) günde sadece 1 dakika gülmenin 45 dakika rahatlamaya eşdeğer olduğunu söylüyorlarmış:)
"Güldüğümüzde salınan hormonlar bizi maksimum enerjik kılar ve ağrı,acı hislerini azaltır"demişler bir de.


Gülümsediğimizde tükrük bezlerimizdeki antikorların arttığı tespit edilmiş yani bağışıklık sistemimizi güçlendirici etkisi olduğu. Şu resimdeki şirini alıp ısırası gelmiyor mu insanın?
 
Aslında hepimiz bize keyif veren insanlardan hoşlanırız. Sürekli şikayet eden , mızmız insanlarla birlikte olmayı istemeyiz. Ama pozitif ve iyi hissettiren, gülümseyen ve gülümseten insanlarla olmak isteriz. Ama tabi bunun için de herşey de olduğu gibi gene işe kendinizden başlamalısınız. Yani kendinizden hoşnut olun bakiiiim bir gülümseyin. Göreyim dişleri, öyle yarım ağız değil:)
Gülümseme kampanyası başlattım. Bana en güzel gülümseme fotoğraflarınızı yollarsanız blogum da yayınlarım. İsterseniz altına bir mesajda yazabilirsiniz.

 
Bu da benden size gelsin. Nasıl da samimi gülmüşüz öyle değil mi?

4 yorum:

  1. harikasın ne güzel söylemişsin
    gülünce sen hayata hayat da sana gülüyor
    evet ruh sıkıcı enerji emici sürekli dır dır şikayet eden insnalar bizden uzak dursun
    şükredebilen ve gülebilen insanlardan olalım
    öpücükler ve sevgiler sana
    güzel gülümseyen kadın

    YanıtlaSil
  2. o zaman kocaman gülelim :))))

    bu arada muzur ben ;)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.