Yürüyüş Diyeti

Merhaba
   Dün kitapçıda bir kitap gördüm. Yürümenin faydalarından bahsediyordu.Kitabın adı Yürüyüş Diyeti. Yazarı Joanna Hall.  İlginç bilgiler vardı. Sizinle paylaşmak istedim. Mesela Üç kilometrelik koşu ile üç kilometrelik yürüyüşün aynı miktarda kalori harcamanızı sağladığını biliyor muydunuz? Aradaki tek fark yürüyüşün koşuya kıyasla daha uzun sürmesiymiş. Fakat bilimsel araştırmalar yürüyerek daha fazla yağ yaktığımızı gösteriyormuş. Araştırmalarla ispatlanmış bu. İlginç geldi bana.
   Doğru yürüdüğümüzde hem zayıflıyor hemde vücudumuz daha güzel şekle giriyormuş. Karın kaslarının güçlenmesi ve göbeğin erimesi için İngiliz Fitness Uzmanı Hall'un tekniğine göre kalçamızı sallamadan yürümeliymişiz.Hatta şöyle diyor; "Kalçalarınızın 2 yanında 1'er bardak dolu su bardağı olduğunu hayal edin ve yürürken bunları dökmemeye çalışın".
Kitapta  doğru yürüyüş nasıl olmalı onu anlatmış. Zayıflamak istiyorsak eğer koşmaya yakın bir hızda yürümemiz gerekmiş.
   Kitaptan aklımda kalanlar bunlar. Yazar bir de insanların yürümek üzere tasarlandığını söylüyor.Mesela 1 gün 1 saat yürümenin sonraki bir kaç günü bile etkilediğini okumuştum farklı bir yerde. Yani sadece o gün değil etkisi.
   Ben zaten yürümeyi çok severim.Her gün 1 saate yakın yürüyorum ama geçen yıl ayağımı burktuğumda yürüyemedim ve 1 ayda 4 kilo aldım:(
Hadi oturmaya gelmedik bu dünyaya. Kalkın hep beraber yürüyelim:)

4 yorum:

  1. Tam yürüyüşüm forma girmişti ki dizlerimin ağrısı çıktı onbeş gündür yürüyemiyorum yine: (

    YanıtlaSil
  2. bu yağmurda yürüyüş işi biraz zor :P ama bende seviyorum artık yürümeyi.. bu kitabı kısa zamanda edinmeliyim anlaşılan :)

    YanıtlaSil
  3. bende düzenli yürüyerek 2 kilo vermiştim ama havalar soğudu yürüyüşte hayal oldu ama mutlu olmak için bile yürünebilir öyle iyi geliyor ki insana temiz hava ..

    YanıtlaSil
  4. Mimledim seni blogumda :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.